Το πιο ολοκληρωμένο περιοδικό για το ψάρεμα και το σκάφος!

Διμήχανο φουσκωτό σκάφος RIB, βγήκε στη στεριά!

17 Απριλίου, 2021

Διμήχανο φουσκωτό σκάφος RIB, βγήκε στη στεριά!

Στη Γερμανία, κοντά στο Ανόβερο, την Πέμπτη 15 Απριλίου 2021, ένα περίεργο περιστατικό συνέβει: η λιμενική Αστυνομία Εσωτερικών Υδάτων βρήκε και έσωσε έναν 47χρονο άνδρα, ο οποίος είχε πέσει στο νερό κοντά σε μια γέφυρα στο κανάλι του Mittelland.

Σύμφωνα με πληροφορίες του boatfishing.gr, ο 47χρονος κυβερνήτης βρέθηκε στο νερό, χάνοντας την ισορροπία του κατά τη διάρκεια ελιγμών με το σκάφος του.

Περίπου στις 2:30 το μεσημέρι, ο ιδιοκτήτης του φουσκωτού Zodiac, μοντέλο N-Zo Cabin και με κινητήρες 2 x Suzuki 150 Hp, κατά την διάρκεια ενός ανεπιτυχούς ελιγμού στροφής (όπως αναφέρει το αστυνομικό δελτίο τύπου της Γερμανίας), θα χάσει το έλεγχο του σκάφους. Στην προσπάθεια να το «σώσει» έδωσε περισσότερο γκάζι προκαλώντας γρήγορη επιτάχυνση του RIB, με αποτέλεσμα να χάσει την ισορροπία του και να βρεθεί στη θάλασσα.

Η αστυνομία εκτιμά ότι η ζημιά είναι σίγουρα πενταψήφιο ποσό.

Το φουσκωτό συνέχισε τη πορεία του ακυβέρνητο προς την ακτή του καναλιού όπου σταμάτησε μετά από πολλά μέτρα στεριάς προκαλώντας σοβαρές ζημιές στο σκάφος και τους κινητήρες.

Ο 47χρονος χειριστής ευτυχώς είναι καλά στην υγεία του, σίγουρα όμως θα είναι απογοητευμένος αφού αν φορούσε το βραχιόλι ασφαλείας, το γνωστό quickstop ή kill switch, που σβήνει τους κινητήρες όταν ο καπετάνιος φύγει για οποιοδήποτε λόγο από τη θέση διακυβέρνησης, θα είχε γλιτώσει το σκάφος του.

Επιπλέον καλείται να πληρώσει τη «ζημιά» που η αστυνομία αναφέρει ότι θα είναι πενταψήφιο ποσό.

Όλοι εμείς από το περιοδικό Boat & Fishing αλλά και το site boatfishing.gr σας εφιστούμε την προσοχή, πάντα κατά τον χειρισμό του σκάφους, πάντα μα πάντα QUICK STOP!

Διαβάστε όλα τα νέα, επικαιρότητα και ειδήσεις που αφορούν τη θάλασσα στο boatfishing.gr 

Tags
RIB Θαλάσσιο Ατύχημα Προσάραξη Ακυβέρνητο σκάφος Θαλάσσια ατυχήματα
Comodo SSL