Το πιο ολοκληρωμένο περιοδικό για το ψάρεμα και το σκάφος!

Δωρεά φουσκωτού από εφοπλιστές στο Πολεμικό Ναυτικό για έρευνα-διάσωση στο Αιγαίο

Μάρτιος 23, 2020

Δωρεά φουσκωτού από εφοπλιστές στο Πολεμικό Ναυτικό για έρευνα-διάσωση στο Αιγαίο

Οι εφοπλιστές δώρισαν στο Πολεμικό Ναυτικό ένα φουσκωτό σκάφος ταχείας επέμβασης για έρευνα και διάσωση στο Αιγαίο.

Την ίδια ώρα όμως που κύμα δωρεών ενισχύει τη μάχη κατά του κορωνοϊού, οι εφοπλιστές και οι μεγάλες επιχειρήσεις της χώρας συνεισφέρουν ενεργά και σε ένα ακόμη ανοικτό μέτωπο που αντιμετωπίζει καθημερινά η Ελλάδα. Σε αυτό του μεταναστευτικού.

Παρά τη δημόσια δήλωση της Τουρκίας ότι έκλεισε τα χερσαία σύνορά της με την Ελλάδα, οι απόπειρες εισβολής οργανωμένων ομάδων μεταναστών συνεχίζονται κάθε βράδυ, ενώ στο Αιγαίο τα πληρώματα των ελληνικών σκαφών δίνουν τη δική τους μάχη.

Στο πλαίσιο αυτό, παραδόθηκε χθες στο Πολεμικό Ναυτικό, πλήρως ανακατασκευασμένο, φουσκωτό σκάφος ταχείας επέμβασης, της Πυραυλάκατου «Δανιόλος».

Η ανακατασκευή αφορούσε το ίδιο το σκάφος, τις μηχανές και τα ηλεκτρονικά του, κόστισε σχεδόν 40.000 ευρώ και έγινε από την Axion Hellas με τη συμβολή των κ. Πατέρα, Κροντηρά και Ευσταθίου.

 

Το συγκεκριμένο φουσκωτό RIB (Rigid-Inflatable Boat ή Rigid-Hulled Inflatable Boat – RHIB) αποτελεί μία ελαφριά φουσκωτή βάρκα υψηλών επιδόσεων, η οποία διαθέτει σκληρή γάστρα και πλευρικούς ελαστικούς αεροθαλάμους, και λειτουργεί ως βοηθητική λέμβος. Μεταφέρεται από το κυρίως σκάφος, την ΤΠΚ δηλαδή, και χρησιμοποιείται για επιχειρήσεις έρευνας και διάσωσης (SAR), για μεταφορές προσωπικού, φορτίων κλπ. Είναι απαραίτητο για κάθε σκάφος και ιδιαίτερα σημαντικό.

Η Axion Hellas δώρισε στις Ένοπλες Δυνάμεις και μια Γεννήτρια Ρεύματος 300 KWA, η οποία θα φθάσει στις 26 Μαρτίου στον Πειραιά, και από κει θα μεταφερθεί για χρήση από τη στρατιωτική δύναμη Μεγίστης (ΔΑΝ Μεγίστης), στο ακριτικό Καστελόριζο.

Comodo SSL