Το πιο ολοκληρωμένο περιοδικό για το ψάρεμα και το σκάφος!

Δραματική διάσωση με θάλασσα... 7 μποφόρ

Δραματική διάσωση με θάλασσα... 7 μποφόρ

Παρολίγον τραγωδία τη περασμένη Δευτέρα στην παραλία των Γουβών όταν τέσσερις άνθρωποι κινδύνευσαν να πνιγούν!

Παρά την έντονη θαλασσοταραχή και τους ισχυρούς ανέμους μεγέθους 7 μποφόρ που έπνεαν στη περιοχή, μια μητέρα με το 7χρονο κοριτσάκι της αποφάσισε να μπει μέσα στο νερό στην παραλία, δίπλα στην πρώην αμερικανική βάση Γουρνών. Αμέσως δύο άνδρες έπεσαν στη θάλασσα για να τις σώσουν, όμως τα κύματα τους παρέσυραν στα βαθιά και ήταν αδύνατο να βγουν στη στεριά. Στο σημείο έσπευσαν σκάφη του λιμενικού σώματος, ελικόπτερο καθώς και ιδιωτικά σκάφη.

Τελικά σκάφος του λιμενικού κατάφερε να εντοπίσει και μεταφέρει στη στεριά τόσο τη μητέρα με τη κόρη της όσο και τον ένα άνδρα που είχε εγκλωβιστεί στα κύματα, όπου τους παρέλαβε ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ για να τους μεταφέρει στο νοσοκομείο για προληπτικούς λόγους. To δεύτερο κολυμβητή εντόπισε και παρέλαβε το διασωστικό σκάφος ΕΥΡΩΠΗ και από εκεί τον μετέφερε στο λιμάνι του Ηρακλείου.

Ο Λιμενάρχης Ηρακλείου Ευθύμιος Δουβής, αναφέρθηκε στην τεράστια κινητοποίηση για τη σωτηρία τόσο της μητέρας και του παιδιού, αλλά και των δύο ανδρών που έπεσαν στη θάλασσα για να τις σώσουν, ενώ έκανε έκκληση στους πολίτες να είναι προσεκτικοί και να αποφεύγουν το μπάνιο με άσχημες καιρικές συνθήκες.

Άλλωστε η εν λόγω παραλία δεν είναι χαρακτηρισμένη ως πολυσύχναστη και δε διαθέτει ναυαγοσώστη, ενώ στο σημείο είναι γνωστό ότι η θάλασσα κάνει δίνες και τα ρεύματα είναι έντονα.
Σε ανάρτησή της, η Ελληνική Ομάδα Διάσωσης, αναφέρει:
«Στην επιχείρηση που είχε αίσιο τέλος πήραν μέρος τρία πλωτά σκάφη του λιμενικού σώματος,το ελικόπτερο έρευνας και διάσωσης Φαέθων, το διασωστικό σκάφος Ευρώπη της ΕΟΔ Ηρακλείου, καθώς ιδιωτικά σκάφη που είχαν ειδοποιηθεί μέσω του OLYMPIA RADIO.Οι λουόμενοι της παραλίας παρακολουθούσαν με αγωνία τις προσπάθειες των σωστικών συνεργείων. Μετά από ώρα, ο ένας νεαρός που είχε βουτήξει για βοήθεια κατάφερε να βγάλει το κοριτσάκι ωστόσο τόσο ο ίδιος όσο και ο φίλος του εγκλωβίστηκαν στα κύματα. Η μεγάλη προσπάθεια των διασωστών επικεντρώθηκε περισσότερο στους νεαρούς κολυμβητές καθώς και εκείνον τα κύματα τον παρέσυραν στα βαθιά αφού πρώτα είχε διασωθεί το κοριτσάκι και η μητέρα. Τελικά εντοπίστηκε και σκάφος του λιμενικού τον μετέφερε στο λιμάνι του Ηρακλείου όπου τον παρέλαβε ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ για να τον μεταφέρει στο νοσοκομείο για προληπτικούς λόγους. To δεύτερο κολυμβητή εντόπισε και παρέλαβε το διασωστικό σκάφος ΕΥΡΩΠΗ και από εκεί τον μετέφερε στο λιμάνι του Ηρακλείου χωρίς να αντιμετωπίζει κανένα πρόβλημα στην υγεία του».

Πηγή: ekriti.gr

Tags
Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηρακλείου Παραλία των Γουβών Λιμενάρχης Ηρακλείου Ελληνική Ομάδα Διάσωσης
Comodo SSL