Δύτης εντόπισε άγαλμα στον βυθό της Χερσονήσου (βίντεο)
Ένα απρόσμενο εύρημα περίμενε έναν ψαροντουφεκά στη Χερσόνησο, όταν εντόπισε στον βυθό, λίγα μόλις μέτρα από την ακτή, ένα άγαλμα να αναπαύεται ανάμεσα σε φύκια και βράχια.
Σύμφωνα με πληροφορίες του ekriti.gr, σε βάθος μόλις 3,8 μέτρων και περίπου 70 μέτρα από την ακτή, ο δύτης βρέθηκε ξαφνικά μπροστά σε ένα ανθρώπινο άγαλμα, που αναπαυόταν στον αμμώδη βυθό, ανάμεσα σε φύκια και βράχια.
Όπως περιέγραψε ο ίδιος, μιλώντας στο Ράδιο Κρήτη, η πρώτη του αντίδραση ήταν έκπληξη και απορία για το πώς βρέθηκε εκεί, ενώ θυμάται τη στιγμή που ήρθε «πρόσωπο με πρόσωπο» με το απρόσμενο εύρημα.
Η περιγραφή του προκάλεσε ενδιαφέρον, καθώς δεν είναι η πρώτη φορά που δύτες εντοπίζουν παρόμοια ευρήματα στην περιοχή.
Για το περιστατικό ενημερώθηκε ο προϊστάμενος της Εφορείας Εναλίων Αρχαιοτήτων Κρήτης, Θεοτόκης Θεοδούλου, ο οποίος επιβεβαίωσε στο Ράδιο Κρήτη ότι γνωρίζει το θέμα.
Όπως εξήγησε, τα συγκεκριμένα αγάλματα δεν είναι αρχαία, αλλά τσιμεντένιες κατασκευές που τοποθετούνται σκόπιμα στον βυθό από καταδυτικά κέντρα, προκειμένου να προσδώσουν «ενδιαφέρον και ζωή» στο υποθαλάσσιο τοπίο.
Πηγή: iefimerida.gr
Ακολουθήστε το boatfishing.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις θαλασσινές ειδήσεις για το σκάφος, το ψάρεμα και την κατάδυση από την Ελλάδα και τον κόσμο.
