Το πιο ολοκληρωμένο περιοδικό για το ψάρεμα και το σκάφος!

Έφαγε πρόστιμο 82.000 ευρώ γιατί τα παιδιά της μάζεψαν 72 αχιβάδες από παραλία

30 Ιουνίου, 2024

Έφαγε πρόστιμο 82.000 ευρώ γιατί τα παιδιά της μάζεψαν 72 αχιβάδες από παραλία

Μια μητέρα από την Καλιφόρνια των ΗΠΑ τιμωρήθηκε με πρόστιμο 88.000 δολαρίων επειδή τα παιδιά της μάζεψαν κατά λάθος αχιβάδες- νομίζοντας ότι μαζεύουν κοχύλια – στην παραλία, χωρίς άδεια ψαρέματος.

Η Charlotte Russ βρισκόταν σε οικογενειακό ταξίδι στο Pismo Beach, γνωστό ως «Πρωτεύουσα των Αχιβάδων», όταν, σύμφωνα με το ABC 7, τα παιδιά της μάζεψαν 72 αχιβάδες από το σημείο,  κατά τη διάρκεια της εκδρομής τους.

Το Τμήμα Άγριας Πανίδας και Αλιείας κάλεσε τη μητέρα των πέντε παιδιών και της είπε ότι τα παιδιά της μάζευαν τις αχιβάδες χωρίς άδεια, επιβάλλοντας τσουχτερό πρόστιμο.

«Λίγο πριν φύγουμε, άνοιξα τον φάκελο τότε και είδα το ποσό», είπε η Russ.

Το πρόστιμο που κλήθηκε να πληρώσει

Αργότερα έλαβε ταχυδρομικώς το πρόστιμο που την καλούσε να πληρώσει 88.993 δολάρια (81.984 ευρώ). Το πρόστιμο τελικά μειώθηκε από δικαστήριο της κομητείας San Luis Obispo σε 500 δολάρια. «Μου προκάλεσε θλίψη, στενοχωρήθηκα, και μας χάλασε το ταξίδι», είπε η Russ στο μέσο ενημέρωσης.

Είπε ότι όλη η εμπειρία δίδαξε στα παιδιά της και σε εκείνη πολύτιμα μαθήματα για τους κανόνες άγριας ζωής. «Τώρα ξέρουν ότι στην παραλία δεν πρέπει να αγγίζουν τίποτα, αλλά τώρα ξέρουν τι είναι μία αχιβάδα, σε σύγκριση με το τι είναι ένα κοχύλι, έπρεπε να τους το εξηγήσω», είπε.

Το έκανε τατουάζ για το θυμάται

Χαριτολογώντας για το περιστατικό, η Russ έδειξε ότι έκανε τατουάζ με οστρακοειδές στο χέρι της για να θυμάται την περιπέτειά της.

«Ήταν σίγουρα ένα πανάκριβο ταξίδι στο Pismo, αξέχαστο», είπε η Russ.

Το 2023, στην κομητεία San Luis Obispo εκδόθηκαν 58 παραβάσεις για παράνομη συλλογή αχιβάδων.

Το Τμήμα Άγριας Πανίδας και Αλιείας αναφέρει ότι η αυστηρή ποινή για τη συλλογή αχινοειδών χωρίς άδεια ισχύει για την προστασία των οστρακοειδών όπως οι αχιβάδες. Οι αχιβάδες Pismo βρίσκονται αποκλειστικά στον ανατολικό Ειρηνικό Ωκεανό και μπορούν να αναγνωριστούν από τα χοντρά, μεγάλα, τριγωνικά τους όστρακα. Μπορεί να είναι άσπρες ή καφέ. Το εξωτερικό του oστράκου μπορεί επίσης να έχει μια κιτρινωπή, καφέ ή πράσινη επίστρωση βερνικιού. Τα αχινοειδή Pismo έχουν δύο σιφώνια και ένα όστρακο χωρισμένο στα δύο.

Ο επιτρεπόμενος αριθμός αχιβάδων Pismo που μπορεί να πάρει κανείς περιορίζεται σε 10 την ημέρα.

Tags
Παράνομη Αλιεία Αχιβάδες Πρόστιμο Καλιφόρνια ΗΠΑ
Comodo SSL