Το πιο ολοκληρωμένο περιοδικό για το ψάρεμα και το σκάφος!

Γιώργος Πολυχρονίου

«Έφυγε» από τη ζωή ο γνωστός επιχειρηματίας Θεόδωρος Σκορδίλης

22 Ιανουαρίου, 2024

«Έφυγε» από τη ζωή ο γνωστός επιχειρηματίας Θεόδωρος Σκορδίλης

Θλίψη από την μεγάλη απώλεια ενός από τους πλέον πρωτοπόρους επαγγελματίες στα ηλεκτρονικά σκαφών αναψυχής, κ. Σκορδίλη

Ο γνωστός στο κλάδο της θάλασσας, επιχειρηματίας και ιδρυτής της SKORDILIS SA και της Digital Tracer (Garmin Greece), Θεόδωρος Σκορδίλης, χτες Κυριακή 21 Ιανουαρίου, έχασε τη μάχη με την επάρατη νόσο που τον ταλαιπωρούσε το τελευταίο διάστημα, την οποία και αντιμετώπισε «στα ίσια» και με αξιοπρέπεια.

Ο κ. Σκορδίλης δεν ήταν απλά ένα όνομα πίσω από μια επιχείρηση, ήταν ένας οραματιστής που βοήθησε σημαντικά στην ανάπτυξη της θαλάσσιας αναψυχής στη χώρα μας, και οι πολυετής συνεργασίες του με εταιρείες όπως η GARMIN αποτελούν απόδειξη της αναγνώρισης της ΣΚΟΡΔΙΛΗΣ ΑΕ σε παγκόσμιο επίπεδο.

Από το 1966, πάνω από 58 χρόνια, υπηρέτησε ακούραστα πρωτίστως τον κλάδο των ηλεκτρονικών στα σκάφη αναψυχής αλλά και άλλων δραστηριοτήτων σε θάλασσα, ξηρά και αέρα.

Ήταν αυτός που παρουσίασε το 1978 το πρώτο αυτόματο πιλότο, για ιστιοπλοϊκά, το πρώτο sonar και άλλες σημαντικές καινοτομίες, όπως την σχεδίαση και κατασκευή εξ ολοκλήρου του ΠΡΩΤΟΥ και ΜΟΝΑΔΙΚΟΥ στην Ελλάδα ηλεκτρονικού βυθόμετρου GSK (το 1982), από τα οποία κάποια είναι ακόμα σε χρήση!

Ήταν ίσως η μόνη μάχη που έχασε, αφού ο κ. Σκορδίλης ήταν ιδιαίτερα επιτυχημένος επιχειρηματίας, εργατικός, τίμιος και ευγενικός, κατάφερε να ξεχωρίσει και να φτάσει στο κλάδο του την κορυφή.

Η εξόδιος ακολουθία θα τελεστεί στον Πειραιά, στο Κοιμητήριο  “Ανάσταση”, την Τετάρτη 24 Ιανουαρίου στις 1 το μεσημέρι. Παράκληση της οικογένειας του είναι αντί στεφάνων τα χρήματα να προσφερθούν στο Σύλλογο Ελπίδα.

Συλλυπούμαστε θερμά την οικογένεια του κ. Σκορδίλη, θα τον θυμόμαστε πάντα με αγάπη.

Ακολουθήστε το boatfishing.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις θαλασσινές ειδήσεις για το σκάφος, το ψάρεμα και την κατάδυση από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Tags
Σκορδίλης Α.Ε. Θεόδωρος Σκορδίλης
Comodo SSL