Το πιο ολοκληρωμένο περιοδικό για το ψάρεμα και το σκάφος!

Έφυγε η κ. Καίτη Κυριακοπούλου (1922-2020)

25 Μαΐου, 2020

Έφυγε η κ. Καίτη Κυριακοπούλου (1922-2020)

Έφυγε από τη ζωή η επιχειρηματίας κ. Καίτη Κυριακοπούλου με πολυσχιδή δράση, μεταξύ άλλων και από το τιμόνι της Ελληνικής αντιπροσωπείας της Yamaha.

Απεβίωσε σε ηλικία 97 ετών στην Αθήνα η γνωστή επιχειρηματίας και φιλάνθρωπος Καίτη Κυριακοπούλου.

Γεννημένη στο Βουκουρέστι της Ρουμανίας το 1922 η Καίτη Κυριακοπούλου πέρασε τις πρώτες δεκαετίες της ζωής της σ’ έναν βίο νομαδικό. Μεγάλωσε στην Αγγλία και Γαλλία κι έφτασε, στα 13 της, στην Ελλάδα. Πριν προλάβει να προσαρμοστεί στην πατρίδα των γονιών της, ξανάφυγε με αυτούς και μια βαλίτσα, με την είσοδο των Γερμανών στη χώρα. Μετά από μια περιπετειώδη διαδρομή μέσω Αιγύπτου, Νότιας Αφρικής και Δυτικών Ινδιών, έφτασε στην Αμερική και σπούδασε Μαθηματικά και Φυσική ενώ ταυτόχρονα εργαζόταν, στο Πανεπιστήμιο Mount Holyoke της Μασσαχουσέτης.

Παντρεύτηκε τον Πάρι Κυριακόπουλο και απέκτησε δύο παιδιά, τον Οδυσσέα και την Φλωρίκα. Με τον θάνατο του πατέρα της, το 1970, ανέλαβε την διοίκηση των οικογενειακών επιχειρήσεων Βωξίται Παρνασσού, Αργυρομεταλλευμάτων & Βαρυτίνης (μετέπειτα S&B Βιομηχανικά Ορυκτά), θέση στην οποία παρέμεινε ως το 1989, όταν και παρέδωσε τη σκυτάλη στον γιο της Οδυσσέα – ο οποίος έχει θητεύσει ως πρόεδρος του Συνδέσμου Ελλήνων Βιομηχάνων (ΣΕΒ).

Η σχέση της οικογένειας Κυριακόπουλου με τη Yamaha κρατά αρκετά χρόνια, καθώς κατείχε πλειοψηφικό πακέτο στην εταιρεία Μοτοδυναμική που αποτέλεσε μετεξέλιξη της εταιρείας Αφοί Ηλιόπουλοι Α.Ε.Ε. και πλέον αντιπροσωπεύει την Ιαπωνική εταιρεία σε αρκετές χώρες των Βαλκανίων, μαζί με τις Porsche, Sixt, καθώς και σειρά επώνυμων προϊόντων όπως οι εξατμίσεις Termignioni, τα είδης ένδυσης και υπόδησης Alpinestars, τα κράνη Shark κ.ά.

Για το φιλανθρωπικό και πολιτιστικό της έργο της έχουν απονεμηθεί δεκάδες διακρίσεις, ανάμεσά τους το γαλλικό παράσημο της Λεγεώνας της Τιμής, το ανώτατο βραβείο του Διεθνούς Ρόταρυ, ενώ είχε ανακηρυχτεί «Γυναίκα της Χρονιάς» από το Αμερικανικό Ινστιτούτο Βιογραφίας.

“Tο Διοικητικό Συμβούλιο και οι εργαζόμενοι του Ομίλου Μοτοδυναμική πενθούν για την απώλεια της Καίτης Κυριακοπούλου. Η Καίτη Κυριακοπούλου, υπήρξε πρότυπο γυναίκας – επιχειρηματία. Ήταν πρωτοπόρος, οραματίστρια με οξύ επιχειρηματικό πνεύμα, πάθος και θέληση και θα αποτελεί πηγή έμπνευσης. Στη μνήμη της, ο Όμιλος Μοτοδυναμική προσφέρει δωρεά ύψους 10.000 ευρώ στο σωματείο Μέριμνα.”

Πηγή: www.bikeit.gr

Tags
Μοτοδυναμική ΑΕ Yamaha Καίτη Κυριακοπούλου [jetpack-related-posts]
Comodo SSL