Το πιο ολοκληρωμένο περιοδικό για το ψάρεμα και το σκάφος!

Εκατοντάδες νεκρά ψάρια στον ποταμό Κομψάτο

30 Αυγούστου, 2020

Εκατοντάδες νεκρά ψάρια στον ποταμό Κομψάτο

Γέμισε ο ποταμός Κομψάτος νεκρά ψάρια- Μια εικόνα αντίστοιχη της οποίας είχε καταγραφεί ξανά το 2013 σε λίμνη του νομού

Εκατοντάδες νεκρά ψάρια έχουν έρθει στην επιφάνεια του ποταμού Κομψάτου στη Ροδόπη. Το φαινόμενο έγινε αντιληπτό τις τελευταίες ώρες και σύμφωνα με το xronos.gr εντοπίζεται κυρίως στην περιοχή του ποταμού δίπλα στην ιρλανδική διάβαση στο ύψος του Μωσαϊκού Δήμου Ιάσμου.


Αναγνώστες του xronos.gr κατήγγειλαν την κατάσταση που επικρατεί, προπομπός της οποίας είναι η έντονη δυσοσμία που επικρατεί στην ευρύτερη περιοχή, απόρροια των εκατοντάδων νεκρών ψαριών.

Οι πρώτες εικόνες δείχνουν μεν μεγάλη οικολογική καταστροφή, ωστόσο τα αίτια πίσω από το γεγονός παραμένουν αδιευκρίνιστα.

Αντίστοιχο περιστατικό δεν έχει καταγραφεί ξανά στο πρόσφατο παρελθόν στην περιοχή. Ωστόσο, θυμίζουμε ότι αντίστοιχο φαινόμενο, με εκατοντάδες νεκρά ψάρια, είχε εντοπιστεί στη λίμνη Ισμαρίδα το 2013.

Τότε τα ψάρια είχαν εντοπίσει άνθρωποι του φορέα Διαχείρισης, αποδίδοντας τον θάνατο των ψαριών σε έλλειψη οξυγόνου στη λίμνη.


Αναφορικά με το τωρινό συμβάν, αναμένεται να εξεταστεί από τους αρμόδιους εάν “κρύβεται” ο ανθρώπινος παράγοντας πίσω από την εικόνα ή εάν είναι φυσικό φαινόμενο.

Πηγή: Δ.Β. | xronos.gr

Tags
Ροδόπη Νεκρά ψάρια Ποταμός Κομψάτος [jetpack-related-posts]
Comodo SSL