Το πιο ολοκληρωμένο περιοδικό για το ψάρεμα και το σκάφος!

Έκθεση εικαστικών "TIDAL FLOW"

Μάρτιος 27, 2017

Έκθεση εικαστικών "TIDAL FLOW"

Έκθεση εικαστικών “TIDAL FLOW”

Η ομαδική έκθεση εικαστικών “TIDAL FLOW” πραγματοποιήθηκε από  14 έως και 16 Οκτωβρίου 2016, σε έναν χώρο 4.000τμ στην οδό Θεσσαλονίκης 37 στο Μοσχάτο. Ένα συνεργείο επισκευής σκαφών θαλάσσης διαμορφώθηκε και φιλοξένησε  για τρεις μέρες καλλιτέχνες και θεατές. Που από κοινού  συνέπραξαν ώστε η εμπειρία της άμεσης επαφής να ανανεώσει τη σχέση των επισκεπτών με την τέχνη. Παρουσιάστηκαν: ζωγραφική, εικαστικά δρώμενα. Όπως video art,performance αυτοσχεδιασμού, in situ installations, φωτογραφίες, γλυπτική, προβολή ντοκιμαντέρ, γκράφιτι.

Η αντίδραση των θεατών και η συνεχής διεργασία ανάμεσα στα σημεία επαφής των καλλιτεχνών και του κοινού έφερε την Tidal Flow Revisited στη Δημοτική Πινακοθήκη Πειραιά. Ενός χώρου διαπιστευμένου για την προώθηση και τη μεθοδική υποστήριξη της τέχνης. Όπου  από τις 15 Μαΐου έως και τις 31 θα παρουσιαστεί η παραπάνω έκθεση.

Η Tidal Flow Revisited είναι το επόμενο βήμα. Κάποιοι καλλιτέχνες έχουν αλλάξει. Κάποια έργα έχουν  αντικατασταθεί.

Το σύνολο των έργων ξεπερνά τα όρια της φαντασίας και ανοίγει  δρόμους, ανοίγει κόσμους. Πρόκειται για  ίχνη, για τμηματικά και σιωπηλά απομεινάρια στα οποία πρέπει να δοθεί ένα νόημα. Των οποίων η ερμηνεία είναι ένας κατ’εξοχήν χώρος προβολής των δικών μας πνευματικών και πολιτισμικών πλαισίων. Σε όλα τα παρουσιαζόμενα έργα οι καλλιτέχνες θεωρητικοποιούν λιγότερο, και αντιμετωπίζoυν περισσότερο. Με μια διάθεση ελαφρά και με χιούμορ, τα κοινωνικά δεδομένα εστιάζοντας στις ιδιαιτερότητες, συμπυκνώνοντας τα υλικά και τις φόρμες.

Οι εικαστικοί που συμμετέχουν είναι αναγνωρισμένοι καλλιτέχνες. Καθώς και νέοι εμπνευσμένοι δημιουργοί που καταδεικνύουν με τα έργα τους ότι η Αθήνα μπορεί να παίξει σημαντικό ρόλο στην παγκόσμια σκηνή της Σύγχρονης Τέχνης.

Είναι  οι ακόλουθοι: Άγγελος Αντωνόπουλος, Άρτεμις Αλκαλάη, Αμαλία Αντωνιάδου, Ανθή Ζάχου, Γιάννης Ζιώγας. Πηνελόπη Κουβαρά, Σοφία Κυριακού, Γεωργία Λαλέ, Δήμητρα Λιάκουρα. Μανώλης Μεραμπελιώτης, Χρήστος Μπληγιάννος, Βικτώρια Νταρίλα,Γιώργος Παλαμάρης, Μαρούσα Παράβαλου. Περικλής Πραβήτας, Μαίρη Ρουσιώτη,Χριστίνα Σημαντήρα, Ηλίας Σιψάς, Μαρία Σχινά. Βαγγέλης Χατζής, Ayis Zita, Laura Dodson, Spy.

Η έκθεση αυτή δίνει την ευκαιρία στον  επισκέπτη να δει και να ακούσει ένα multimedia oeuvre. Όπου κλέβοντας τον τίτλο Tidal Flow, το συγκεκριμένο εγχείρημα θα μπορούσε ζωντανά-μέσω των έργων τους-να μας δώσει απαντήσεις σε μία σειρά από θέματα που συζητιούνται στις μέρες μας.

Σύλληψη-επιμέλεια έκθεσης: Τζέννυ Τσουμπρή

Tags
Tidal Flow
Comodo SSL