Το πιο ολοκληρωμένο περιοδικό για το ψάρεμα και το σκάφος!

Ενίσχυση 11 εκατομμυρίων ευρώ στους παράκτιους αλιείς ενέκρινε το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης.

17 Νοεμβρίου, 2020

Ενίσχυση 11 εκατομμυρίων ευρώ στους παράκτιους αλιείς ενέκρινε το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης.

Ποσό 11 εκατομμυρίων ευρώ για την ενίσχυση των παράκτιων αλιέων ενέκρινε το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης.

«Το Υπουργείο θα συνεχίσει να αναλαμβάνει πρωτοβουλίες, ώστε κανείς Έλληνας αγρότης να μη μείνει απροστάτευτος απέναντι στις δυσκολίες που έχουν προκαλέσει οι επιπτώσεις της πανδημίας στη χώρα μας», αναφέρει σε γραπτή του δήλωση ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Μάκης Βορίδης.

Σε δήλωσή του ο βουλευτής Δωδεκανήσου Ιωάννης Παππάς αναφέρει, «ο Υπουργός Ανάπτυξης ενεργοποιεί τη διαδικασία υποβολής αιτήσεων για την χορήγηση ενισχύσεων ήσσονος σημασίας (de minimis) στον τομέα της παράκτιας αλιείας μετά και από την πρόσφατη επίσκεψη του στο νησί της Καλύμνου και τη στήριξη στους αλιείς μεγάλων πελαγίσιων ψαριών».

Συγκεκριμένα, το ποσό́ ενίσχυσης ανά́ κατηγορία έχει οριστεί́ ως ακολούθως:

  • Για αλιευτικά́ σκάφη με ολικό́ μήκος μικρότερο ή ίσο των 5,99 μέτρων το ποσό́ ενίσχυσης ορίζεται σε 800 ευρώ ανά σκάφος.
  • Για αλιευτικά́ σκάφη με ολικό́ μήκος από́ 6,00 μέτρα και μικρό́ ή ίσο των 11,99 μέτρων το ποσό́ ενίσχυσης ορίζεται σε 1200 ευρώ ανα σκάφος.
  • Για αλιευτικά́ σκάφη με ολικό́ μήκος από́ 12 μέτρα και μικρό́ ή ίσο των 14,99 μέτρων το ποσό́ ενίσχυσης ορίζεται σε 3.500 ευρώ ανα σκάφος.
  • Για αλιευτικά́ σκάφη με ολικό́ μήκος ίσο ή μεγαλύτερο των 15,00 μέτρων το ποσό́ ενίσχυσης ορίζεται σε 4.000 ευρώ ανά σκάφος.

Πηγή: ert.gr

Tags
Επαγγελματική Αλιεία Παράκτια Αλιεία Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης
Comodo SSL