Το πιο ολοκληρωμένο περιοδικό για το ψάρεμα και το σκάφος!

Εντατικοί Αλιευτικοί έλεγχοι στην Εύβοια – 3 παραβάσεις σε ένα 24ωρο

21 Φεβρουαρίου, 2021

Εντατικοί Αλιευτικοί έλεγχοι στην Εύβοια – 3 παραβάσεις σε ένα 24ωρο

Συνεχίζουν τους εντατικούς ελέγχους τα στελέχη του Λιμενικού Σώματος στην Εύβοια, για την πάταξη της παράνομης αλιείας από όπου και αν προέρχεται. Μετά την σύλληψη για παράνομο ψάρεμα ολοθούριων με μπουκάλες αλλά και την κατάσχεση του αλιευτικού εργαλείου τράτα (που χρησιμοποιούν μηχανότρατες), σειρά έχουν τρεις ακόμα παραβάσεις που πραγματοποιήθηκαν το τελευταίο 24ωρο.

Παράνομο ψάρεμα με δίχτυα
Σε έλεγχο που διενεργήθηκε, βραδινές ώρες στις 19/2/21, από στελέχη της Λιμενικής Αρχής Ωρεών στη θαλάσσια περιοχή ”ΚΟΤΣΙΚΙΑ” Ευβοίας, εντοπίστηκε ημεδαπός, ο οποίος επέβαινε σε σκάφος (χωρίς επαγγελματική άδεια αλιείας), να διενεργεί παράνομη αλιεία με δίχτυα.

Κατά τον έλεγχο επί του ανωτέρω σκάφους δεν βρέθηκαν αλιεύματα, ενώ από το Α΄ Λιμενικό Τμήμα Ωρεών του Λιμεναρχείου Αιδηψού κινήθηκε η διαδικασία επιβολής των προβλεπόμενων διοικητικών κυρώσεων και κατασχέθηκε το ως άνω αλιευτικό εργαλείο.

Παράνομη ψαριά με ολοθούρια
Σε έλεγχο που διενεργήθηκε, απογευματινές ώρες στις 19/2/21, από στελέχη της Λιμενικής Αρχής Χαλκίδας εντοπίστηκε ένας 39χρονος να διενεργεί υποβρύχια αλιεία δολωμάτων.

Συνολικά ευρέθησαν και κατασχέθηκαν οκτακόσια σαράντα οκτώ (848) ζωντανά άτομα του είδους “ολοθούριο”, το οποίο είναι απαγορευμένο παντελώς χωρίς την ειδική επαγγελματική άδεια.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Χαλκίδας κινήθηκε η διαδικασία επιβολής διοικητικών κυρώσεων, ενώ τα ανωτέρω κατασχεθέντα ζώντα αλιεύματα  επαναποντίστηκαν στη θάλασσα.

Παράνομη ψαριά με αχινούς
Αλιευτικός έλεγχος διενεργήθηκε, πρωινές ώρες σήμερα 20/1/21 από τα στελέχη της Λιμενικής Αρχής Λίμνης Ευβοίας, στην περιοχή ”ΧΡΟΝΙΑ” Λίμνης Ευβοίας, στη θέση ”ΞΕΡΟΠΗΓΑΔΟ”, όπου εντοπίστηκε ημεδαπός, να έχει προβεί στην αλιεία αχινών κατά παράβαση του άρθρου 2 παρ.2 (γ) Π.Δ. 373/85 (ΦΕΚ 131 Α΄), όπως τροποποιήθηκε και ισχύει.

Από το Λιμενικό Σταθμό Λίμνης Ευβοίας κινήθηκε η διαδικασία επιβολής των προβλεπόμενων διοικητικών κυρώσεων, ενώ τα τριακόσια (300) άτομα αχινών, συνολικού βάρους δεκαπέντε κιλών (15 kg) που κατασχέθηκαν, επαναποντίστηκαν στη θάλασσα.

Tags
Παράνομη Αλιεία Αχινών Παράνομη Αλιεία Λιμενική Αρχή Ωρεών Λιμενικό Σώμα Κοτσικιά Εύβοιας Εύβοια Λιμενικής Αρχής Λίμνης Ευβοίας Χαλκίδα Ευβοϊκός Αχινοί Ψάρεμα με δίχτυα Λιμεναρχείο Χαλκίδας Ωρεοί Εύβοιας
Comodo SSL