Το πιο ολοκληρωμένο περιοδικό για το ψάρεμα και το σκάφος!

Εντατικοί έλεγχοι του Λιμεναρχείου Αλεξανδρούπολης: Αλκοτέστ σε χειριστές σκαφών στο Θρακικό Πέλαγος

Εντατικοί έλεγχοι του Λιμεναρχείου Αλεξανδρούπολης: Αλκοτέστ σε χειριστές σκαφών στο Θρακικό Πέλαγος

Αλκοτέστ εν πλω ή κατά τη διάρκεια κατάπλου ή απόπλου σε σκάφη στο Θρακικό Πέλαγος, πραγματοποιούν λιμενικοί του Λιμεναρχείου Αλεξανδρούπολης σύμφωνα με την ιστοσελίδα xronos.gr

Οι Λιμενικές Αρχές έχουν στη διάθεσή τους ειδικά ηλεκτρονικά αλκοόμετρα και για την καλύτερη χρήση τους έχουν γίνει ειδικά σεμινάρια. Με την χρήση αυτού του μηχανήματος έγιναν έλεγχοι και σε χειριστές σκαφών που ελλιμενίζονται στο λιμανάκι της Μάκρης, όπως πληροφορηθήκαμε επισκεπτόμενοι το λιμάνι.

Οι έλεγχοι για παραβάσεις χειριστών σκαφών στις ακτές του θρακικού πελάγους γίνονται ώστε να ελαχιστοποιηθούν τα θαλάσσια ατυχήματα. Μεταξύ αυτών είναι η διενέργεια αλκοτέστ στους χειριστές των σκαφών.

Τα στελέχη του Λιμενικού πραγματοποιούν ελέγχους στην περιοχή, ιδιαίτερα τους καλοκαιρινούς μήνες λόγω και της παρουσίας λουόμενων αλλά και λόγω της αυξημένης χρήσης σκαφών, όχι μόνο για το αλκοόλ αλλά και την τήρηση των κανόνων ασφαλείας.

Κάθε σκάφος που κινείται εντός των τριών μιλίων από την ακτή είναι υποχρεωμένο μεταξύ άλλων να διαθέτει: Υποχρεωτικά εφόδια στο σκάφος, σωσίβιες ζώνες όσες και ο αριθμός των αναγραφομένων ατόμων στην άδεια συν 10%, κυκλικό σωσίβιο με 15 μ. σχοινί, τρία βεγγαλικά χεριού και ένα καπνογόνο, ένα τουλάχιστον κινητό τηλέφωνο ή VHF ναυτικού τύπου, φώτα ναυσιπλοΐας εφόσον κινείται μετά τη δύση του ήλιου, φακό, σχοινί ρυμούλκησης 20 μέτρα, άγκυρα με σχοινί και αλυσίδα, κουπιά με εφεδρικούς σκαρμούς, φαρμακείο, πυροσβεστήρα CO2. Όσοι δεν τηρούν τους κανόνες ασφαλούς ναυσιπλοΐας κινδυνεύουν με πρόστιμα.

Πηγή: xronos.gr

Published in NEA

Tags
Κεντρικό Λιμεναρχείο Αλεξανδρούπολης Αλκόολ στο Σκάφος
Comodo SSL