Το πιο ολοκληρωμένο περιοδικό για το ψάρεμα και το σκάφος!

Εντείνονται οι έλεγχοι των αρχών στα σκάφη αναψυχής για παράνομες ναυλώσεις

Μάιος 13, 2019

Εντείνονται οι έλεγχοι των αρχών στα σκάφη αναψυχής για παράνομες ναυλώσεις

Είναι πλέον καθημερινότητα οι ειδήσεις για κυρώσεις σε σκάφη αναψυχής που οι ιδιοκτήτες τους ναυλώνουν για διακοπές χωρίς να έχουν την απαραίτητη άδεια.

Οι υποθέσεις που έρχονται στο φως της δημοσιότητας από διάφορα μέρη της Ελλάδας πληθαίνουν όσο πλησιάζει το καλοκαιρι όπου είναι άλλωστε και η κορύφωση της τουριστικής περιόδου και αφορούν κυρίως σκάφη με ξένες σημαίες. Μεγάλο όπλο των αρχών ώστε να εντοπίσουν τους παραβάτες είναι οι αναρτήσεις σε site και μέσα κοινωνικής δικτύωσης όπου διαφημίζουν οι επιτήδειοι τις εκδρομές με σκάφη, εκδρομές που αποτελούν κορυφαία επιλογή για ‘Ελληνες και ξένους τουρίστες.

Συγκεκριμένα, τις προηγούμενες ημέρες επιβλήθηκαν διοικητικές κυρώσεις σε βάρος του ιδιοκτήτη του σκάφους «STYRR» σημαίας Αγίου Βικεντίου και Γρεναδίνων, από τη Λιμενική Αρχή Πόρου καθώς σε έλεγχο που έγινε διαπιστώθηκε διαδικτυακή διαφήμιση υπηρεσιών εκναύλωσης του, κατά τη χρονική περίοδο Απριλίου-Οκτωβρίου, άνευ άδειας επαγγελματικού πλοίου.

Διοικητικές κυρώσεις επιβλήθηκαν σε ιδιωτικό σκάφος και από την Λιμενική Αρχή Νισύρου του Λιμεναρχείου Κω, σε βάρος του ιδιωτικού σκάφους αναψυχής ”MYTHRA” σημαίας Ολλανδίας που διαφημιζόταν σε διεθνή ιστοσελίδα, με σκοπό την εκναύλωσή του για εκτέλεση πλόων αναψυχής.

Σε άλλη περίπτωση ο αλλοδαπός ιδιοκτήτης του σκάφους ”LABARATORY PRIKLUCHENIY” και σημαίας Λιθουανίας προσέφερε διακοπές στην Ελλάδα και συγκεκριμένα στους Ωρεούς Εύβοιας χωρίς την απαραίτητη άδεια, ενώ είχε προβεί σε δημόσια διαφήμιση μέσω ανάρτησης σε πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης. Tο Α’ Λιμενικό Τμήμα Ωρεών του Λιμεναρχείου Αιδηψού επέβαλε διοικητικές κυρώσεις σε βάρος του.

Σε όλες τις παραπάνω υποθέσεις έγινε παράβαση των διατάξεων της παραγράφου 4 του άρθρου 9 του Ν. 4256/2014 όπως ισχύει, ενώ οι αρμόδιες αρχές διαμηνύουν ότι οι έλεγχοι τόσο στο διαδίκτυο όσο και στα λιμάνια θα ενταθούν ακόμη περισσότερο με στόχο των εντοπισμό κι άλλων «πειρατών».

Tags
Παράνομες Ναυλώσεις Ιδιωτικών Σκαφών Παράνομη Ναύλωση Παράνομες Ναυλώσεις
Comodo SSL