Το πιο ολοκληρωμένο περιοδικό για το ψάρεμα και το σκάφος!

Εντοπίστηκε το βαρύτερο φεγγαρόψαρο στον κόσμο και ζυγίζει πάνω από 2 τόνους

18 Οκτωβρίου, 2022

Εντοπίστηκε το βαρύτερο φεγγαρόψαρο στον κόσμο και ζυγίζει πάνω από 2 τόνους

Τα μόλα είναι γνωστό ότι είναι τα βαρύτερα οστεώδη ψάρια του κόσμου, ωστόσο το ρεκόρ που πέτυχε ένα τέτοιο, αν μη τι άλλο εντυπωσιάζει.

Τον Δεκέμβριο του 2021, ένα νεκρό γιγάντιο φεγγαρόψαρο βρέθηκε να επιπλέει κοντά στο νησί Faial, στο αρχιπέλαγος των Αζορών, στην Πορτογαλία. Η ζύγιση, όπως έγινε γνωστή πρόσφατα στο Journal Of Fish Biology, αποκάλυψε ότι ήταν 2,744 κιλά με μήκος σώματος 3,59 μέτρα, καθιστώντας το το πιο βαρύ οστεώδες ψάρι που έχει καταγραφεί.

Όσο για το τι σκότωσε τον γίγαντα των ωκεανών, οι ερευνητές δεν είναι ακόμη σίγουροι. Ένα βαθούλωμα στο κεφάλι του με σημάδια χρώματος υποδηλώνει ότι το ζώο χτυπήθηκε από την καρίνα μιας βάρκας κάποια στιγμή, αλλά δεν είναι ξεκάθαρο αν αυτό συνέβη πριν ή μετά τον θάνατό του.

Τα φεγγαρόψαρα του ωκεανού, όπως ονομάζονται επίσης τα μόλα, μπορούν να φτάσουν σε μήκος πάνω από 3 μέτρα. Υπάρχουν τρία είδη: το Mola mola, το Mola alexandrini και το Mola tecta. Περνούν τη ζωή τους κινούμενα μεταξύ των βαθιών νερών του ωκεανού και της επιφάνειας, όπου μπορούν να βρεθούν πλαγιαστά σε μια προσπάθεια να ζεσταθούν και να καθαριστούν από παράσιτα από γλάρους.

Ακολουθήστε το boatfishing.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις θαλασσινές ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Tags
Φεγγαρόψαρο
Comodo SSL