Το πιο ολοκληρωμένο περιοδικό για το ψάρεμα και το σκάφος!

Επιστολή αλιέων Λήμνου στον Βορίδη: «Ο κλάδος μας έχει έρθει σε απόγνωση»

23 Οκτωβρίου, 2020

Επιστολή αλιέων Λήμνου στον Βορίδη: «Ο κλάδος μας έχει έρθει σε απόγνωση»

Ο Σύλλογος Αλιέων Λήμνου έστειλε επιστολή στον Υπουργό Αγροτική Ανάπτυξης και Τροφίμων Μάκη Βορίδη αναφέροντας τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζουν.

Επιστολή στον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Μάκη Βορίδη, απέστειλε ο Σύλλογος Επαγγελματιών Αλιέων Λήμνου, ζητώντας του «να δοθούν άμεσα οι αποζημιώσεις του προγράμματος de minimis, καθώς και να επανεξετάσει την απόφασή του, να μην εντάξετε όλους τους παράκτιους αλιείς στο πρόγραμμα του Μέτρου 3.1.9 «Προσωρινή παύση των αλιευτικών δραστηριοτήτων ως συνέπεια της επιδημικής έκρηξης του Covid-19», καθώς η πανδημία έχει επηρεάσει τα εισοδήματα τους.

Η επιστολή αναφέρει:

Αξιότιμε κύριε Υπουργέ,

Θα θέλαμε να σας μεταφέρουμε την αγωνία των παράκτιων αλιέων της Λήμνου, σχετικά με τις επιπτώσεις της πανδημίας του κωροναιού στα εισοδήματά μας.

Από τον Μάρτιο του 2020 που ξεκίνησαν τα μέτρα, με την κατάρρευση της αγοραστικής ζήτησης και την συρρίκνωση του τουρισμού, ο κλάδος μας έχει έρθει σε απόγνωση. Η μόνη βοήθεια που είχαμε, ήταν τα 800 ευρώ του ειδικού σκοπού.

Φέτος το καλοκαίρι τα μέλη του συλλόγου μας δούλεψαν μόνο κατά τον μήνα Αύγουστο.

Σας κάνουμε επίσης γνωστό ότι η Λήμνος είναι ίσως το μοναδικό νησί, που δεν έχει τράνζιτ πετρέλαιο. Και είναι κι αυτός ένας λόγος που το εισόδημά μας έχει συρρικνωθεί σε βαθμό να μην μπορούμε να ανταπεξέλθουμε στις ασφαλιστικές μας εισφορές, καθώς και να ζήσουμε τις οικογένειές μας.

Για τους παραπάνω αυτούς λόγους , η μείωση του εισοδήματός μας φέτος είχε πτώση στο 60%.

Σας παρακαλούμε πολύ λοιπόν κύριε Υπουργέ, να δοθούν άμεσα οι αποζημιώσεις του προγράμματος de minimis, καθώς και να επανεξετάσετε την απόφασή σας, να μην εντάξετε όλους τους παράκτιους αλιείς στο πρόγραμμα του Μέτρου 3.1.9 «Προσωρινή παύση των αλιευτικών δραστηριοτήτων ως συνέπεια της επιδημικής έκρηξης του Covid-19»,καθώς όλα τα παράκτια σκάφη διατηρούν ημερολόγιο αλιείας ηλεκτρονικό ή μη, το οποίο θεωρείται κάθε μήνα από τα κατά τόπους Λιμεναρχεία.

Κύριε Υπουργέ,

ελπίζουμε στην κατανόησή σας.

Σας προσκαλούμε να επισκεφθείτε το ακριτικό νησί μας να διαπιστώσετε και ο ίδιος τα προβλήματά μας.

Με Εκτίμηση

Για το Δ.Σ του συλλόγου

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                     Η ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΠΑΚΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ                     ΜΟΥΛΑΡΑ ΒΑΣΙΛΕΙΑ

 

Πηγή: limnosfm100.gr

Tags
Λήμνος Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης Σύλλογος Αλιέων Λήμνου
Comodo SSL