Το πιο ολοκληρωμένο περιοδικό για το ψάρεμα και το σκάφος!

Αντιδράσεις για το νέο σχέδιο νόμου του Άρθρου 43 για την ερασιτεχνική αλιεία

Απρίλιος 18, 2016

Αντιδράσεις για το νέο σχέδιο νόμου του Άρθρου 43 για την ερασιτεχνική αλιεία

Άμεση απόσυρση του Άρθρου 43

 

Αθήνα 18/4/2016

YΠΟΨΗ: Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ: Σε κάθε αρμόδιο και κάθε ενδιαφερόμενο

 

Κύριε Υπουργέ,

Με αφορμή την κατάθεση από μέρους σας και της συμβουλευτικής σας ομάδας του άρθρου 43 που αφορά την ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΗ ΑΛΙΕΙΑ στο σχέδιο νόμου «ΑΓΡΟΤΙΚΟΙ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΙ, ΜΟΡΦΕΣ ΣΥΛΛΟΓΙΚΗΣ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΤΟΥ ΑΓΡΟΤΙΚΟΥ ΧΩΡΟΥ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ» θα θέλαμε να προβάλουμε τις θέσεις και τις απόψεις μας για τα θέματα της Ερασιτεχνικής αλιείας που αφορούν εκατοντάδες χιλιάδες πολίτες της χώρας μας σε Περιβαλλοντολογικό, Κοινωνικό και Οικονομικό Επίπεδο.

Αφορούν εκατοντάδες χιλιάδες Ερασιτέχνες Αλιείς.

Αφορούν δεκάδες χιλιάδες Επαγγελματίες και Εργαζόμενους σε επιχειρήσεις κατασκευής και εισαγωγής σκαφών και μηχανών θαλάσσης, καταστήματα ναυτιλιακών ειδών, ναυπηγεία, πάρκινγκ και εταιρίες εκμίσθωσης σκαφών, επιχειρήσεις ναυτικού τουρισμού, βιοτεχνίες, καταστήματα και επιχειρήσεις εισαγωγής ειδών Ερασιτεχνικής αλιείας υποβρύχιας και επιφάνειας, σχόλες ταχύπλοων σκαφών και ελεύθερης κατάδυσης, αλλά και μικρών τουριστικών επιχειρήσεων, εστιατόριων, ενοικιαζόμενων δωματίων  σε απομονωμένες – απομακρυσμένες περιοχές της παραθαλάσσιας ζώνης. Αφορούν επίσης και τους Επαγγελματίες αλιείς.

Παρ’ ότι στην προετοιμασία και συζήτηση του υπό ψήφιση νομοσχεδίου κλήθηκαν και έλαβαν μέρος 25 φορείς, αλλά και πολλοί άλλοι εμπλεκόμενοι φορείς με γραπτά υπομνήματα, ούτε ένας εμπλεκόμενος φορέας με την Ερασιτεχνική αλιεία δεν ήταν παρών σε αυτήν την συζήτηση ώστε να έχει την δυνατότητα να εκφράσει θέσεις, απόψεις, αντιρρήσεις και προτάσεις. Ούτε κλήθηκαν ούτε δόθηκε η δυνατότητα στους εμπλεκομένους φορείς με την Ερασιτεχνική αλιεία  να ενημερωθούν για την συζήτηση που αφορά την δραστηριότητα, μιας και το άρθρο 43 εμφανίστηκε εντελώς ξαφνικά στο υπό ψήφιση  νομοσχέδιο, χωρίς να υπάρχει στο αρχικό που αναρτήσατε για διαβούλευση.

Η παρουσία των φορέων της Ερασιτεχνικής αλιείας στην συζήτηση για την Ερασιτεχνική αλιεία θα έπρεπε να είναι αυτονόητα, το απολύτως ζητούμενο από εσάς και την επιτροπή. Το επιβάλει η στοιχειώδης Δημοκρατία.

Έχουμε την δυνατότητα να συμβάλουμε με πολλούς τρόπους και με ένα μεγάλο όγκο ποιοτικών προτάσεων για την Θάλασσα και την αλιεία γενικότερα που θα διασφαλίζει την βιωσιμότητα τους για εμάς και τις μελλοντικές γενιές.

Κύριε Υπουργέ, ήδη τουλάχιστον τρεις βουλευτές του κόμματος σας, έχουν ζητήσει την απόσυρση του Άρθρου 43 και είμαστε βέβαιοι ότι όλοι αντιλαμβάνονται το παράλογο του όλου θέματος.

Για όλα τα παραπάνω σας καλούμε:

  • Να αποσύρετε  το άρθρο 43 από το υπό επεξεργασία και ψήφιση νομοσχέδιο.
  • Να παρευρεθούμε  όλοι οι φορείς της Ερασιτεχνικής αλιείας μαζί με άλλους εμπλεκόμενους φορείς στην συζήτηση για την διαμόρφωση ενός νέου σύγχρονου νομικού πλαισίου για την Επαγγελματική και την Ερασιτεχνική αλιεία, που αφορά με τον έναν ή τον άλλο τρόπο περισσότερο από ένα εκατομμύριο πολίτες στην Ελλάδα.

ΥΓ.  Πόσο δημοκρατικό είναι, αν την σύνθεση επεξεργασία και διαβούλευση νόμου που αφορούσε την επαγγελματική αλιεία την έκανε το υπουργείο με τους φορείς της ερασιτεχνικής αλιείας ;

Comodo SSL