Το πιο ολοκληρωμένο περιοδικό για το ψάρεμα και το σκάφος!

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε ο "ΚΟΡΦΟΣ " 2016 του Ν.Ο.Τ.Κ

14 Σεπτεμβρίου, 2016

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε ο "ΚΟΡΦΟΣ " 2016 του Ν.Ο.Τ.Κ

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε ο 33ος Διεθνής ιστιοπλοικός αγώνας “ΚΟΡΦΟΣ ” 2016 του Ν.Ο.Τ.Κ για σκάφη ORCi, ORCclub και ORCclub Non Spinnaker από 9 έως 11 Σεπτεμβρίου στον Κόρφο Κορινθίας. Ο αγώνας διοργανώθηκε στα πλαίσια του επίσημου αγωνιστικού προγράμματος της ΕΙΟ, με την συνδιοργάνωση του Δήμου Κορινθίων και υπό την αιγίδα του υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού.

Η εκκίνηση για τον αγώνα “Κόρφος” 2016 και τα 28 ναυτικά μίλια που τους χώριζαν από την γραμμή τερματισμού δόθηκε την Παρασκευή στις 4 το απόγευμα από το Φάληρο και το πρώτο σκάφος που πέρασε την γραμμή τερματισμού ήταν το «ΙΩΝΙΑ» με τον Τάσο Δεληγιώργη (ΝΟΤΚ) λίγο μετά τις 10 το βράδυ. Οι τερματισμοί ολοκληρώθηκαν νωρίς τα ξημερώματα.

Οι αθλητές το βράδυ της Παρασκευής μετά τον τερματισμό τους είχαν την ευκαιρία να διασκεδάσουν στο “welcome party” με κερασμένη μπύρα που διοργάνωσε το café bar “ΝΑΥΤΙΛΟΣ”. Ο Ν.Ο.Τ.Κ. και η Τοπική Κοινότητα Κόρφου σε συνεργασία με τον Δήμο Κορινθίων υποδέχθηκαν όλους τους συμμετέχοντες αθλητές στην τελετή απονομής της πρώτης ιστιοδρομίας το βράδυ του Σαββάτου. Ο δήμαρχος Κορινθίων Αλέξανδρος Πνευματικός και ο Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Κόρφου Γιώργος Γκούμας χαιρέτισαν την διοργάνωση και απένειμαν τα κύπελλα στους νικητές των 2 πρώτων ιστιοδρομιών. Ζωντανή μουσική διασκέδασε τους αθλητές οι οποίοι στην συνέχεια είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν γεύσεις από μπάρμπεκιου και κορινθιακό κρασί.

Η εκκίνηση της δεύτερης ιστιοδρομίας δόθηκε την Κυριακή στις 11 το πρωί με άνεμο νοτιά 4 μποφόρ και αλλαγή στα 5 τελευταία ναυτικά μίλια σε δυτικό που έφτασε και τα 5 μποφόρ. Οι ιστιοπλόοι απόλαυσαν την πλεύση και οι τερματισμοί ολοκληρώθηκαν νωρίς το βράδυ.

Τα τελικά αποτελέσματα του αγώνα είναι:

ORC i

  • 1ος: GORGO Ανδρέας Αντωνόπουλος ΝΟΤΚ
  • 2ος: IONIA Αναστάσιος Δεληγιώργης ΝΟΤΚ
  • 3ος: PIX-LAX 3 Δημήτρης Βασιλάκος ΝΟΤΚ ORC

CLUB

  • 1ος: NEMESIS Ζήσης Δημητρίου ΝΟΤΚ
  • 2ος: NEFELI Κώστας Αντωνόπουλος ΝΟΤΚ
  • 3ος: DESTINYΘεόδωρος Νιώτης ΝΟΤΚ

ORC CLUB Non Spinnaker

  • 1ος: DECISSION Γιώργος Λάσδας ΝΟΤΚ
  • 2ος:ERATO Γιάννης Λιανός ΝΟΤΚ
[jetpack-related-posts]
Comodo SSL