Το πιο ολοκληρωμένο περιοδικό για το ψάρεμα και το σκάφος!

Ερασιτέχνης ψαράς σώθηκε χάρη στην παρατηρητικότητα και το θάρρος μιας γυναίκας

2 Απριλίου, 2021

Ερασιτέχνης ψαράς σώθηκε χάρη στην παρατηρητικότητα και το θάρρος μιας γυναίκας

Η προπέλα μηχανής της βάρκας του, λίγο έλειψε να μετατραπεί σε θανάσιμη παγίδα για 59χρονο ψαρά – Ένα απίθανο περιστατικό που οδήγησε τον πρωταγωνιστή του σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας, έλαβε χώρα αργά το απόγευμα της Δευτέρας στη Βελίκα.

Ένας 59χρονος ερασιτέχνης ψαράς, απόστρατος της Αεροπορίας, ενώ βρισκόταν στη βάρκα του λίγα μέτρα από την ακτή, για άγνωστο λόγο βρέθηκε στη θάλασσα, καθώς πιάστηκε το μπουφάν του στη μηχανή με αποτέλεσμα κάθε του κίνηση να καταστεί αδύνατη.

Έως ότου το ελαφρύ κύμα τους οδηγήσει προς την ακτή έδωσε μάχη να κρατηθεί στη ζωή σφηνωμένος ουσιαστικά μεταξύ βάρκας και προπέλας και προσπαθώντας να πάρει κάποιες ανάσες, αφού με δυσκολία μπορούσε να βγαίνει στην επιφάνεια της θάλασσας.

Να προσφέρει βοήθεια στον άτυχο 59χρονο προσέτρεξε η Βάνα Βρετοπούλου, σύζυγος του αντιδημάρχου Αγιάς Νικ. Ντάγκα, η οποία ενώ περπατούσε στον παραλιακό δρόμο (διατηρεί οικογενειακή επιχείρηση και κατοικία στο ύψος αυτό) άκουσε τα αγκομαχητά του. Προσπάθησε μόνη της να τον τραβήξει προς τη στεριά και να τον απεγκλωβίσει, κάτι που συνέβη λίγο αργότερα όταν επενέβη κι ο σύζυγός της που επέστρεφε εκείνη τη στιγμή στο σπίτι τους και είδε πως κάτι κακό συνέβαινε στην ακτή.

Παράλληλα, στο σημείο έσπευσε κι έκοψε το μπουφάν του 59χρονου με μαχαίρι από τη μηχανή και την προπέλα ο δημοτικός σύμβουλος Αγιάς, κ. Γρηγόρης Καλαγιάς (τυγχάνει να συγγενεύουν και στενά μεταξύ τους), ο οποίος μένει κοντά και είχε εν τω μεταξύ ειδοποιηθεί γι’ αυτό που συνέβαινε. Εκεί, ακόμα δύο κυρίες προσφέρθηκαν να βοηθήσουν, όπως και ο ευρωβουλευτής Αλέξης Γεωργούλης που βρέθηκε στο σημείο. Όλοι μαζί έδωσαν τις πρώτες βοήθειες στον άνθρωπο που πάλευε εκείνη την ώρα για τη ζωή του, αφού, λόγω της μεγάλης ποσότητας νερού που είχε καταπιεί, με δυσκολία ανάσαινε.

Μέσα σε λίγα λεπτά, με το αυτοκίνητό του ο κ. Καλαγιάς μετέφερε τον άτυχο άνδρα στο Κέντρο Υγείας Αγιάς, απ’ όπου διακομίσθηκε με ασθενοφόρο στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας και, εν συνεχεία, στη ΜΕΘ του ΙΑΣΩ, όπου με τις ιατρικές και νοσηλευτικές φροντίδες η κατάσταση της υγείας του έβαινε ευτυχώς βελτιούμενη έως χθες το απόγευμα.

Το όλο περιστατικό, όπως είναι φυσικό, συγκλόνισε όλους όσοι συμμετείχαν σε αυτό στις πρώτες δύσκολες στιγμές. Η αλήθεια είναι, όπως όλοι τους υποστηρίζουν, πως η καλή τύχη από τη μια, με την έννοια ότι ελάχιστος κόσμος κυκλοφορεί τέτοια εποχή στη Βελίκα, και η παρατηρητικότητα, το θάρρος και οι προσπάθειες της κ. Βρετοπούλου από την άλλη, έσωσαν ουσιαστικά τον άνθρωπο που θα ήταν αδύνατον να κρατηθεί υπό αυτές τις συνθήκες που βίωνε έστω και για λίγη ακόμα ώρα στη ζωή.

Επίσης, καταλυτική ήταν η βοήθεια και του συζύγου της, κ. Ντάγκα και του κ. Καλαγιά και όσων ακόμα έκαναν ό,τι μπορούσαν με τον έναν ή τον άλλο τρόπο, δίνοντας μέσα από ένα τόσο δυσάρεστο συμβάν, που θα μπορούσε να έχει οδυνηρή εξέλιξη, ένα μήνυμα αυταπάρνησης και φιλαλληλίας.

Πηγή: eleftheria.gr | ΑΓΙΑ (Γραφείο «Ε») Του Νίκου Γουργιώτη

Διαβάστε όλα τα νέα, επικαιρότητα και ειδήσεις που αφορούν τη θάλασσα στο boatfishing.gr 

Tags
Θαλάσσιο Ατύχημα Βελίκα Λάρισας [jetpack-related-posts]
Comodo SSL