Το πιο ολοκληρωμένο περιοδικό για το ψάρεμα και το σκάφος!

ERTFLIX: Αφιέρωμα του ΑΓΡΟweek στην παραδοσιακή αλιεία στη λιμνοθάλασσα Μεσολογγίου-Αιτωλικού

18 Μαΐου, 2022

ERTFLIX: Αφιέρωμα του ΑΓΡΟweek στην παραδοσιακή αλιεία στη λιμνοθάλασσα Μεσολογγίου-Αιτωλικού

Η εκπομπή ΑΓΡΟweek, στο τελευταίο επεισόδιο της ασχολήθηκε με την παραδοσιακή αλιεία στη λιμνοθάλασσα Μεσολογγίου και Αιτωλικού.

«Στον δρόμο για την UNESCO η παραδοσιακή αλιεία μας»

Αυτού του είδους η παραδοσιακή αλιεία όπως είναι γνωστό εντάχθηκε στο Εθνικό Ευρετήριο Άυλης Πολιτιστικής Κληρονομιάς της Ελλάδας, με απόφαση της υπουργού Πολιτισμού Λίνας Μενδώνη, ανακοίνωσε πρόσφατα το υπουργείο Πολιτισμού.

Η πρωτοβουλία προήλθε από τον Φορέα Διαχείρισης Λιμνοθάλασσας Μεσολογγίου-Ακαρνανικών Ορέων σε συνεργασία με το Μεσογειακό Ινστιτούτο για τη Φύση και τον Άνθρωπο (MedINA), το Τμήμα Ζωικής Παραγωγής Αλιείας και Υδατοκαλλιεργειών του Πανεπιστημίου Πατρών και ομάδα επιστημονικών συνεργατών.

Στην εκπομπή μίλησε ο βιολόγος Θ. Μπότας, πρόεδρος του Συλλόγου των αλιέων της λιμνοθάλασσας, ο Γιάννης Σελιμάς, προϊστάμενος της Μονάδας Διαχείρισης του Εθνικού Πάρκου Μεσολογγίου και των προστατευόμενων περιοχών στη Δυτική Στερεά Ελλάδα, ψαράδες της περιοχής και εκπρόσωποι φορέων που ασχολούνται με την ανάδειξη της.

Η εκπομπή ΑΓΡΟweek πραγματεύεται θέματα της αγροτικής οικονομίας και της οικονομίας της υπαίθρου. Φιλοξενεί συνεντεύξεις για θέματα υπαίθρου και για ζητήματα που έχουν σχέση με την ανάπτυξη της αγροτικής οικονομίας.

Πηγή: www.agriniopress.gr

Tags
Λιμνοθάλασσα Μεσολογγίου-Αιτωλικού Παραδοσιακή Αλιεία Ertflix Αγροweek [jetpack-related-posts]
Comodo SSL