Το πιο ολοκληρωμένο περιοδικό για το ψάρεμα και το σκάφος!

Έβγαλαν "ψάρι-γίγαντα" ανοιχτά της Κρήτης (φωτο)

2 Ιουνίου, 2021

Έβγαλαν "ψάρι-γίγαντα" ανοιχτά της Κρήτης (φωτο)

Ψάρεψαν ένα ψάρι-γίγας που κατέληξε σε ιχθυοπωλείο στην Κίσαμο προσέλκυσε το ενδιαφέρον των περαστικών και όχι μόνο.

Πρόκειται για ένα ψάρι με την ονομασία “βλάχος” που βλέποντας το κανείς προκαλεί αίσθηση, λόγω του μεγέθους του αλλά και των χαρακτηριστικών του!

Όπως διαβάσαμε στο flashnews.gr το ψάρι αλιεύτηκε ανοιχτά της Παλαιόχωρας (μεταξύ Παλαιόχωρας και Γαύδου), είναι μεγάλος σε μήκος και έχει βάρος 45 κιλά!

Δείτε φωτογραφίες του Γιάννη Παπαδάκη (sadentrepesai):

Οι βλάχοι συχνάζουν σε βαθιά νερά δίπλα σε σηκώματα του βυθού ή σε ναυάγια όπου κάνουν το θαλάμι τους και από εκεί μπορούν να κυνηγήσουν μπαλάδες και άλλα μικρόψαρα. Η δυσκολία του βλάχου είναι μέχρι να ανέβει λίγα μέτρα από το βυθό αφού συνήθως με τη τεράστια δύναμή του παίρνει το αγκίστρι και χώνεται στο θαλάμι του όπου και κόβεται η πετονιά. Αν ο ψαράς καταφέρει και τραβήξει στην αρχή λίγα μέτρα πριν βραχώσει, θα καταφέρει να το «σκάσει», ή αλλιώς όπως λέγεται να βγάλει φούσκα και έτσι να ανέβει ευκολότερα στην επιφάνεια.

O γιγάντιος βλάχος κατέληξε στο ιχθυοπωλείο του  Βαγγέλη Πατεράκη στην Κίσαμο που, αφού απαθανατίστηκε φωτογραφικά θα καταλήξει άμεσα (αν δεν έχει καταλήξει ήδη) στα πιάτα των τυχερών που θα το απολαύσουν με διάφορους τρόπους.

Καλοφάγωτος!

Πηγή: flashnews.gr

 

Tags
Βλάχος Ψαριά Μεγάλα Ψάρια Ψάρεμα Βλάχου Κρήτη
Comodo SSL