Το πιο ολοκληρωμένο περιοδικό για το ψάρεμα και το σκάφος!

Εξαιρείται ο Παγασητικός από τη «βιντζότρατα»

17 Ιανουαρίου, 2017

Εξαιρείται ο Παγασητικός από τη «βιντζότρατα»

Εξαιρείται ο Παγασητικός από τη χρήση βιντζότρατας μετά από έντονες αντιδράσεις των αλιέων της περιοχής αλλά και την παρέμβαση Ν. Μαγνησίας Αλέξανδρο Μεϊκόπουλο.

Την διαβεβαίωσή του ότι ο Παγασητικός Κόλπος δεν θα συμπεριληφθεί στο σχέδιο διαχείρισης για τις παράκτιες περιοχές όπου θα επιτρέπεται η χρήση του αλιευτικού εργαλείου της βιντζότρατας, έδωσε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Ευάγγελος Αποστόλου, στον βουλευτή Ν. Μαγνησίας Αλέξανδρο Μεϊκόπουλο.
Σύμφωνα με το taxydromos.gr είχε προηγηθεί επιστολή του τελευταίου, που ενημέρωνε τον υπουργό για τις αντιδράσεις των Αλιευτικών Συλλόγων Παράκτιας Αλιείας Βόλου, Νοτίου Πηλίου και Αμαλιάπολης, σχετικά με την ΥΑ 6719/146097 και τη θέσπιση του Σχεδίου Διαχείρισης για το αλιευτικό εργαλείο της βιντζότρατας σε συγκεκριμένες περιοχές της ελληνικής Επικράτειας, καθώς και σχετικά με το αίτημα για την κατά παρέκκλιση αλιεία της μηχανότρατας από το 1,5 ν.μ. στο 1 ν.μ.
Επισημάνθηκε ότι ο Παγασητικός Κόλπος είναι μια πολύ σημαντική κοιτίδα αλιείας, με συγκεκριμένη γεωμορφολογική ιδιαιτερότητα. Ως «κλειστός» Κόλπος, η εναλλαγή της βιοποικιλίας του δεν είναι η ίδια με αυτή της ανοιχτής θάλασσας και επομένως, η χρήση των όποιων αλιευτικών εργαλείων εντός του Κόλπου χρήζει ιδιαίτερης προσοχής και μέριμνας.

Tags
Βαγγέλης Αποστόλου Επαγγελματική Αλιεία Βιτζότρατα Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος [jetpack-related-posts]
Comodo SSL