Το πιο ολοκληρωμένο περιοδικό για το ψάρεμα και το σκάφος!

Καλάµι Emerald Boat 240 & Μηχανισµός Vigor Gunship της Linea Effe

Καλάµι Emerald Boat 240 & Μηχανισµός Vigor Gunship της Linea Effe

Το Emerald boat είναι σίγουρα ένα από τα πιο πολυψαρεµένα καλάµια της Linea Effe, και αυτό όχι τυχαία. Μπορεί να εξυπηρετήσει µε αξιοπιστία και αξιώσεις πολλά είδη ψαρέµατος, ενώ το µήκος, το casting weight, η καλή κατασκευή, η ευκολία µεταφοράς και αποθήκευσης και η προσιτή τιµή του, είναι κάποια από τα χαρακτηριστικά που το έκαναν ιδιαίτερα αγαπητό στους φίλους ψαράδες. Η σειρά Emerald Boat έχει τρία καλάµια διαφορετικού µήκους, το 180, το 210 και το 240 (εκατοστών). Το καθένα έχει τα δικά του ιδιαίτερα στοιχεία, τα οποία το καθιστούν πιο πρακτικό και εύχρηστο σε κάποιο συγκεκριµένο τρόπο ψαρέµατος.

emerald_boat_fishing

Εµείς από τη σειρά αυτή διαλέξαµε το 240, αφού µας εξυπηρετεί καλύτερα σε ψαρέµατα καθετής και καλαµαριού, όπου µπορούµε να χρησιµοποιήσουµε µακρύτερες αρµατωσιές (κάτι ιδιαίτερα χρήσιµο για βαθιά νερά). Το c.w. του είναι µέχρι 200 gr., και µας επιτρέπει να τοποθετήσουµε µεγάλο βάρος στην αρµατωσιά µας, σηµαντικό πλεονέκτηµα στα βαθιά ψαρέµατα. Πρόκειται για τηλεσκοπικό µοντέλο, τεσσάρων τεµαχίων, µε µήκος µεταφοράς 120 εκατοστά, ώστε να µεταφέρεται εύκολα. Το υλικό κατασκευής είναι τα ανθρακονήµατα, χαρίζοντάς του µέγιστη αντοχή και συνολικό βάρος γύρω στα 420 γραµµάρια. Η µύτη έχει έντονο χρωµατισµό εµπρός ώστε να διακρίνουµε εύκολα τις τσιµπιές, εξαιρετικά πρακτική λεπτοµέρεια τόσο στο ψάρεµα της καθετής, όσο και των καλαµαριών.

emerald_lineaeffe
Ο ψαράς µπορεί να το έχει µόνιµα στο σκάφος του, αφού δεν καταλαµβάνει ιδιαίτερα πολύ χώρο, και να το χρησιµοποιεί σε βαθιά ή µεσαίου βάθους ψαρέµατα καθετής, ζόκας, καλαµαριού, τσαπαριού, ακόµη και ελαφριάς συρτής αφρού. Αποτελεί µια ικανοποιητική πρόταση αγοράς καλαµιού για ένα νέο ψαρά, αφού µπορεί να πραγµατοποιήσει ποικίλα ψαρέµατα µε αυτό, ενώ αποτελεί επίσης ενδιαφέρουσα πρόταση για εφεδρικό all-around καλάµι για τους πιο εξειδικευµένους. Θα βοηθήσει τους και τους φίλους της παράκτιας αλιείας στα ψαρέµατα τύπου casting, µε βαριά
δολώµατα και πολυάγκιστρα.

vigor_lineaeffe

Ο µηχανισµός Vigor Gunship κυκλοφορεί σε δύο διαφορετικές εκδόσεις, µε εµπρόσθια και πίσω φρένα. Αυτή που επιλέχθηκε για να συµπληρώσει το καλάµι είναι η RD, µε πίσω φρένα και µάλιστα µεγέθους 50 (κυκλοφορεί και σε 30), που ταιριάζει καλύτερα στις ανάγκες µας και στην πλειοψηφία των τεχνικών ψαρέµατος. Με 1 ρουλεµάν, σχέση περιστροφής 5,2:1, βάρος 500 γραµµαρίων και χωρητικότητα 210 µέτρα πετονιάς διαµέτρου 0,40 χιλιοστών, δένει αρµονικά µε το καλάµι που σας παρουσιάσαµε παραπάνω, δηµιουργώντας ένα αξιόλογο και αξιόµαχο σύνολο.

psraki_linea

Η εταιρεία LINEAEFFE, λαµβάνοντας σοβαρά υπόψη τις οικονοµικές ιδιαιτερότητες της εποχής µας, προσφέρει στους αναγνώστες του Boat & Fishing το καλάµι Emerald boat 240 και τον µηχανισµό Vigor Gunship RD -γεµισµένο µε πετονιά-, στην εκπληκτική τιµή των 50 ευρώ. Μαζί δώρο ένα από τα σκληρά τεχνητά ψαράκια Crystal Minnows σε µήκος 7 ή 9 εκατοστά, για να µας συνοδέψει στα φθινοπωρινά ψαρέµατα που σίγουρα θα είναι δυναµικά.

ΑΦΟΙ ΡΟΓ∆ΑΚΗ Ο.Ε. Τηλ : 2310 306.796 www.rogdakis.gr
Comodo SSL