Το πιο ολοκληρωμένο περιοδικό για το ψάρεμα και το σκάφος!

Νέα πατέντα για µηχανισµούς συρτή βυθού από την Deep Fishing

Νέα πατέντα για µηχανισµούς συρτή βυθού από την Deep Fishing

Η εταιρεία Deep Fishing παρουσιάζει στους συρταδόρους ψαράδες µια νέα πατέντα, ικανή να προσφέρει µεγάλη διευκόλυνση στο ψάρεµά τους. Τον αυτόµατο καταµετρητή µολυβιών S35. Όπως όλοι γνωρίζουµε, η ένδειξη βάθους στο βυθόµετρό µας δε συµβαδίζει πάντα µε το βάθος που περνά το δόλωµά µας. Στα 200 και πλέον µέτρα πίσω από το σκάφος όπου βρίσκεται το τεχνητό µας, µπορεί να υπάρχει ένα διαφορετικό βάθος από εκείνο το οποίο απεικονίζεται στην οθόνη του βυθοµέτρου. Και αυτό είναι απολύτως λογικό αν δεν κινούµαστε σε ισοβαθή.

Έτσι, ο ψαράς θα πρέπει να υπολογίσει απόσταση, ταχύτητα, ένδειξη βυθοµέτρου και στη συνέχεια να αµολήσει ή να µαζέψει µολύβι. Υποπίπτοντας συχνά σε σφάλµατα λόγω των πολλαπλών υπολογισµών. Εδώ έρχεται να βοηθήσει ο αυτόµατος καταµετρητής µολυβιών, καθώς αναλαµβάνει να κάνει αυτόµατα και χωρίς λάθη την παραπάνω διαδικασία. Έχοντας τοποθετήσει το σωστό νούµερο του µολυβιού στην οθόνη, ψαρεύουµε µε µια ταχύτητα 3 κόµβων. Μόλις διαπιστώσουµε από την ένδειξη του βυθοµέτρου ότι χρειάζεται να µαζέψουµε ή να αµολήσουµε ένα µολύβι, πατάµε το πλην (-) ή το συν (+) του εξαρτήµατος. Αντίστοιχα και αυτό υπολογίζει από µόνο του, τελείως αυτόµατα, πότε θα χρειαστεί να µαζέψει ή να αφήσει το µολύβι.

Τώρα, για όσους φίλους έχουν στα χέρια τους ένα µηχανισµό συρτής της ίδιας ή άλλης εταιρείας, υπάρχει η δυνατότητα προσαρµογής παρόµοιου εξαρτήµατος. Το οποίο θα υπολογίζει πότε θα µαζέψουµε ή θα αµολήσουµε µολύβι παράγοντας ένα ηχητικό σήµα-ειδοποίηση (απλά δεν κάνει µόνο του το µάζεµα ή την απελευθέρωση νήµατος από το µηχανισµό). Μία πραγµατικά έξυπνη και πρακτική πατέντα, που θα βοηθήσει πολύ στο ψάρεµά µας. Ιδιαίτερα όταν ψαρεύουµε βαθιά και σε µέρη µε αυξοµειώσεις του βάθους.

ΠΑΤΣΗΣ Σ. ΣΠΥΡΟΣ τηλ.: 210 5757.822 www.deepfishing.gr
Comodo SSL