Το πιο ολοκληρωμένο περιοδικό για το ψάρεμα και το σκάφος!

Ασύρματα VHF Ray90 και Ray91 από τη Raymarine

Ασύρματα VHF Ray90 και Ray91 από τη Raymarine

Τα παραδοσιακά ραδιοτηλέφωνα µε τα ενσύρµατα χειριστήρια, περιορίζουν το χρήστη να κινείται σε µικρή απόσταση από το σταθµό λειτουργίας. Η Raymarine µε τις νέες συσκευές Ray90 & Ray91, δίνει πλήρη ελευθερία κινήσεων στο χρήστη να µετακινείται σε οποιοδήποτε σηµείο του σκάφους µε τη χρήση του ασύρµατου handset.
Η νέα σειρά συσκευών VHF δίνει τη δυνατότητα χρήσης δύο ενσύρµατων handset ή τριών wireless handset. Και µε τις δύο επιλογές, ο χρήστης έχει πλήρη έλεγχο λειτουργίας της συσκευής.
Και τα δύο µοντέλα διαθέτουν επαγγελµατικό ποµποδέκτη DSC Class-D, µε τις απαραίτητες πιστοποιήσεις για ερασιτεχνικά και επαγγελµατικά σκάφη. Επίσης υπάρχει ενσωµατωµένο loudhailer και fog-signal generator, που ενεργοποιούνται µόλις συνδεθεί ένα hailing horn. Εκτός από ship-to-shore και ship-to-ship επικοινωνία, υπάρχει και ενδοεπικοινωνία (intercom) από σταθµό σε σταθµό.
To Ray91 διαθέτει και ενσωµατωµένο Class B AIS ποµποδέκτη. Έτσι όταν συνδεθεί µε την πολυχρηστική οθόνη της Raymarine, o χρήστης θα µπορεί να έχει εικόνα των παραπλεόντων σκαφών που διαθέτουν ποµποδέκτη AIS, στον ηλεκτρονικό του χάρτη.
To βασικό σύστηµα Ray90/Ray91, έρχεται µε ένα black-box transceiver module και ένα ενσύρµατο handset/speaker kit. Ο ποµποδέκτης µπαίνει εσωτερικά και έχει υποδοχή για δεύτερο ενσύρµατο handset ή wireless hub. Το wireless hub επιτρέπει να συνδεθούν µέχρι και τρία wireless handset, κάτι πολύ χρήσιµο για flybridge ή δύσκολα προσβάσιµα cockpit.
Τα wireless handset λειτουργούν µε µπαταρία λιθίου long life, που επαναφορτίζεται εύκολα και γρήγορα πάνω στην θήκη τους, αποφεύγοντας έτσι έξτρα καλώδια, φορτιστές κλπ. Επίσης διαθέτουν locator alarm, σε περίπτωση που έχουν ξεχαστεί σε κάποιο σηµείο του σκάφους.

Raymarine www.raymarine.eu
Comodo SSL