Το πιο ολοκληρωμένο περιοδικό για το ψάρεμα και το σκάφος!

Καλάµι Dreygon Boat & Μηχανισµός VIGOR FRD-2BB της LINEA EFFE

Καλάµι Dreygon Boat & Μηχανισµός VIGOR FRD-2BB της LINEA EFFE

Η εταιρεία Linea Effe, προσπαθεί πάντα να διαθέτει στην αγορά αξιόλογα προϊόντα ψαρέµατος,  σε πολύ προσιτές τιµές. Μια τέτοια πρόταση που αφορά στα ψαρέµατα από σκάφος, αποτελεί το καλάµι Dreygon Boat και ο µηχανισµός Vigor FRD-2BB.

dreygon-boat

Η σειρά Dreygon Boat περιλαµβάνει καλάµια από 1,5 έως 3 µέτρα, όλα τηλεσκοπικά, για να µας διευκολύνουν κατά τη µεταφορά και να καταλαµβάνουν ελάχιστο χώρο στο σκάφος µας. Το µέγιστο βάρος το οποίο µπορούν να χειριστούν µε ασφάλεια, φτάνει τα 150 γραµµάρια. Έτσι µπορούν να χρησιµοποιηθούν σε ψαρέµατα µεσαίου και µεγάλου βάθους, στην καθετή, το τσαπαρί, στο ψάρεµα των καλαµαριών και στην ελαφριά συρτή αφρού. Το υλικό κατασκευής τους είναι µείγµα carbon fiber και glass fiber.

Τα καλάµια που κατασκευάζονται από µίξη υαλονηµάτων και ανθρακονηµάτων ονοµάζονται composite και συνδυάζουν τα προτερήµατα και των δύο υλικών. Δηλαδή την αντοχή, τη δύναµη και το µειωµένο βάρος του άνθρακα µε την ευαισθησία και την ευλυγισία των νηµάτων γυαλιού.  Η µύτη έχει έντονο κίτρινο χρώµα µπροστά  για να διακρίνουµε πολύ εύκολα τις τσιµπιές και τα στελέχη του Dreygon Boat. Είναι εφοδιασµένα µε οδηγούς τύπου SiC, για δύναµη και άριστη συνεργασία µε τα νήµατα (δε ζεσταίνονται από τις τριβές).

vigor_frd_2bb

Η σειρά Vigor FRD-2BB, περιλαµβάνει µηχανισµούς µεγέθους 10 έως και 60, ικανούς να καλύψουν τις απαιτήσεις όλων των ψαρεµάτων. Από τη σειρά αυτή επιλέξαµε τον πενηντάρη µηχανισµό, ώστε να µπορεί να συνδυαστεί αρµονικά µε το καλάµι σε ψαρέµατα σκάφους. Ενώ αν ο ψαράς ασχολείται και µε ψαρέµατα ακτής, τότε σίγουρα θα του φανεί διπλά χρήσιµος. Οι δυο µποµπίνες που προσφέρει η εταιρεία, µπορούν να γεµιστούν µε πετονιά διαφορετικής διαµέτρου, ή ο ένας να φιλοξενήσει πετονιά και ο άλλος νήµα. Οπότε ανάλογα µε τον τρόπο ψαρέµατος, τοποθετούµε την αντίστοιχη µποµπίνα. Και οι δυο µποµπίνες είναι από γραφίτη, µε χωρητικότητα 275 µέτρων πετονιάς διαµέτρου 0,35 χιλιοστών ή 210 µέτρων πετονιάς διαµέτρου 0,40 χιλιοστών. Το βάρος του µηχανισµού είναι 336 γραµµάρια και η σχέση περιστροφής 5,2:1.

ΑΦΟΙ ΡΟΓ∆ΑΚΗ Ο.Ε Τηλ : 2310 306.796, www.rogdakis.gr
Comodo SSL