Το πιο ολοκληρωμένο περιοδικό για το ψάρεμα και το σκάφος!

Καλάµι ΕΜERALD BOAT 240 & Μηχανισµός Vigor LN FD της LINEA EFFE

Καλάµι ΕΜERALD BOAT 240 & Μηχανισµός Vigor LN FD της LINEA EFFE

Καλάµι ΕΜERALD BOAT 240 & Μηχανισµός Vigor LN FD της LINEA EFFE

Ένα από τα πιο πολυψαρεµένα καλάµια της LINEAEFFE για χρήση από σκάφος, είναι σίγουρα το Emerald Boat και αυτό δεν είναι τυχαίο. Οι διαφορετικοί τρόποι ψαρέµατος που µπορείς να το χρησιµοποιήσεις, το µήκος του, η περιοχή βαρών που µπορεί να διαχειριστεί µε ασφάλεια, η κατασκευή του, η ευκολία µεταφοράς και αποθήκευσης και η προσιτή τιµή του, είναι κάποια από τα προτερήµατα που το έκαναν αγαπητό. Η σειρά Emerald Boat έχει τρία καλάµια διαφορετικού µήκους (180, 210 και 240 εκατοστά). Το καθένα από αυτά διαθέτει ιδιαίτερα χαρακτηριστικά, τα οποία το κάνουν πιο πρακτικό και εύχρηστο σε συγκεκριµένο τρόπο ψαρέµατος.

emerald-foto

Εµείς, από τη σειρά αυτή διαλέξαµε το 240, αφού µας εξυπηρετεί καλύτερα σε ψαρέµατα καθετής και καλαµαριού, µιας και µπορούµε να χρησιµοποιήσουµε µακρύτερες αρµατωσιές, κάτι ιδιαίτερα χρήσιµο για ψαρέµατα σε βαθύτερα νερά. Το βάρος που µπορεί να διαχειριστεί φτάνει µέχρι τα 200 γρ. και µας επιτρέπει να τοποθετήσουµε µεγάλο µολύβι στην αρµατωσιά µας, πολύ απαραίτητο στα βαθιά. Πρόκειται για καλάµι τηλεσκοπικό, τεσσάρων στελεχών, µε µήκος µεταφοράς 120 εκατοστά, ώστε να µπορούµε να το µεταφέρουµε εύκολα. Το υλικό κατασκευής είναι το glass fiber (υαλονήµατα), µε αποτέλεσµα µέγιστες αντοχές, ευαισθησία στις τσιµπιές, τέλειο κάρφωµα σε πρώτο χρόνο, ασφάλεια χειρισµών του ψαριού µέχρι να µπει στο σκάφος και όλα αυτά σε ένα «τίµιο» συνολικό βάρος 420 γραµµαρίων. Η µύτη έχει έντονο χρωµατισµό µπροστά, βοηθώντας σηµαντικά στο να διακρίνουµε τις τσιµπιές και διευκολύνοντας σηµαντικά στο ψάρεµα τόσο της καθετής, όσο και των καλαµαριών. Ο ψαράς µπορεί να το έχει µόνιµα στο σκάφος του, αφού δεν πιάνει πολύ χώρο και µε πρόσθετη δυνατότητα να το χρησιµοποιήσει σε βαθιά ή µεσαίου βάθους ψαρέµατα καθετής, ζόκας, καλαµαριού, τσαπαριού, ακόµη και ελαφριάς συρτής αφρού. Με τα προτερήµατα που περιγράψαµε, νοµίζουµε πως αποτελεί µια ικανοποιητική πρόταση αγοράς καλαµιού για ένα νέο ψαρά, αφού µπορεί να πραγµατοποιήσει µε αυτό ποικίλα ψαρέµατα από τη βάρκα ή να χρησιµοποιηθεί σαν εφεδρικό καλάµι ποικίλης χρήσης για τον πιο εξειδικευµένο ψαρά.

emeraldboat_lineaeffe

 

 

 

Συνδυάσαµε το καλάµι µε µηχανισµούς κατηγορίας 50 και 60 (χωρητικότητα 100 µέτρα 50άρα ή 60άρα πετονιά αντίστοιχα), από τη σειρά Vigor LN FD της Linea Effe, ενώ υπάρχει διαθέσιµος και εβδοµηντάρης (100 µ. 70άρας). Η χωρητικότητά τους σε άλλες διαµέτρους, είναι 135 µέτρα 0,45 χιλιοστών για τον πενηντάρη και 255 µέτρα 0,40 χιλιοστά για τον εξηντάρη και αν χρησιµοποιήσουµε νήµα λεπτό για να καταλαβαίνουµε καλύτερα τα τσιµπήµατα, η χωρητικότητα µεγαλώνει πολύ περισσότερο.

vigor_lnfd_lineaeffe

Μεσαίοι σε µέγεθος, οι µηχανισµοί της δοκιµής µπορούν να χρησιµοποιηθούν τόσο σε βαθιά ψαρέµατα όσο και σε ρηχά, διαθέτουν τρία ρουλεµάν, µεγάλο ρόλερ πετονιάς, εµπρόσθια φρένα, ελαφριά µποµπίνα από γραφίτη, συν µία έξτρα µποµπίνα από το ίδιο υλικό. Το βάρος τους είναι 550 και 630 γραµµάρια αντίστοιχα και η σχέση περιστροφής 5,2:1. Όπως θα διαπιστώσατε και µόνοι σας από την περιγραφή µας, οι δυο µηχανισµοί µπορούν να αποδειχθούν πολύ ευέλικτοι και εύχρηστοι, σε πολλά και διαφορετικά ψαρέµατα όπως καθετή, ελαφριά συρτή αφρού, ζόκας, τσαπαρί και καλαµαριού, αποτελώντας ένα πολύ ταιριαστό ζευγάρι µε το καλάµι που τον συνοδεύει στην προσφορά.

kalamarieres-linea

Η Linea Effe προσφέρει στους φίλους ψαράδες το καλάµι Emerald Boat 240 και το µηχανισµό Vigor LN FD µε δυο µποµπίνες (τη µία γεµισµένη µε πετονιά, µεγέθους 50 ή 60), στην εκπληκτική τιµή των 65 ευρώ. Μαζί δίνει σα δώρο µια καλαµαριέρα γουρουνάκι, ώστε να τα δοκιµάσουµε και στο ψάρεµα των καλαµαριών που συνεχίζεται και αυτήν την εποχή.

ΑΦΟΙ ΡΟΓ∆ΑΚΗ Ο.Ε. Τηλ : 2310 306.796, www.rogdakis.gr
Comodo SSL