Το πιο ολοκληρωμένο περιοδικό για το ψάρεμα και το σκάφος!

ΕΥΒΟΙΑ: έπιασαν παράνομους αλιείς με μπουκάλες - κατάσχεσαν ψάρια και εξοπλισμό

10 Μαρτίου, 2020

ΕΥΒΟΙΑ: έπιασαν παράνομους αλιείς με μπουκάλες - κατάσχεσαν ψάρια και εξοπλισμό

ΒΑΣΙΛΙΚΑ ΕΥΒΟΙΑΣ: Δύο παράνομοι αλιείς, ψάρευαν παράνομα με καταδυτικές συσκευές – Κατασχέθηκαν 50 κιλά ψάρια και όλος ο εξοπλισμός τους

Στο πλαίσιο συντονισμένων ενεργειών του Λιμεναρχείου Αιδηψού, στον τομέα δίωξης παράνομης αλιείας, σε επιχείρηση ελέγχου- δίωξης από Λιμενικά Όργανα του Λιμεναρχείου και Α’ Λιμενικού Τμήματος Ωρεών εντοπίστηκαν δύο Έλληνες να ψαρεύουν παράνομα.

Συγκεκριμένα, στις 3 τα ξημερώματα της Τρίτης 10 Μαρτίου, στην θαλάσσια περιοχή Ψαροπουλίου Βασιλικών Ευβοίας κατελήφθησαν δύο άτομα να διενεργούν υποβρύχια αλιεία με ψαροντούφεκο, καταδυόμενοι από ερασιτεχνικό ταχύπλοο σκάφος, με τη χρήση αυτόνομης καταδυτικής συσκευής.

Συγκεκριμένα κατά τον έλεγχο βρέθηκαν και κατασχέθηκαν τα ακόλουθα:

1. Αλιεύματα συνολικού βάρους πενήντα κιλών.

2. Δέκα φιάλες οξυγόνου (εννοούν αέρα)

3. Tρία ψαροντούφεκα.

4. Δύο ρυθμιστές πνευστότητας.

5. Δύο μαχαίρια κατάδυσης.

Κατά των υπαιτίων κινήθηκε η προβλεπόμενη διαδικασία επιβολής διοικητικών κυρώσεων για παραβάσεις αλιευτικής νομοθεσίας και Κανονισμού Λιμένα

Σημείωση: Το δελτίο τύπου του λιμεναρχείου τους ονόμαζε «ψαροντουφεκάδες», επιπλέον έγραφε «στον τομέα δίωξης παράνομης ερασιτεχνικής αλιείας», «κατελήφθησαν δύο άτομα να διενεργούν ερασιτεχνική αλιεία», «καταδυόμενοι από ερασιτεχνικό ταχύπλοο σκάφος».

Να σημειώσουμε ότι ουδεμία σχέση έχουν οι συγκεκριμένοι με την ερασιτεχνική αλιεία και το ψαροτούφεκο. Πρόκειται για επαγγελματίες αλιείς που φοροδιαφεύγουν (χωρίς απαιτούμενες άδειες) και ψαρεύουν με παράνομη μέθοδο.

Αυτό βέβαια δεν μειώνει την επιτυχία του λιμεναρχείου, κάθε άλλο αξίζουν συγχαρητήρια για την σύλληψη. Δεχτήκαμε όμως δεκάδες μηνύματα και οφείλουμε να τα ξεχωρίζουμε για να μη μένουν λανθασμένες εντυπώσεις.

Δελτίο τύπου λιμεναρχείου | Πηγή: egnomi.gr

Tags
Ψάρεμα με Μπουκάλες Εύβοια Λιμεναρχείο Αιδηψού
Comodo SSL