Το πιο ολοκληρωμένο περιοδικό για το ψάρεμα και το σκάφος!

Φάμπιο Μπούτσι: Ο «βασιλιάς» των ταχύπλοων «έσβησε» στην θάλασσα

10 Οκτωβρίου, 2019

Φάμπιο Μπούτσι: Ο «βασιλιάς» των ταχύπλοων «έσβησε» στην θάλασσα

Ο Ιταλός σχεδιαστής των πιο γρήγορων σκαφών στον κόσμο σκοτώθηκε προσπαθώντας να σπάσει το ρεκόρ ταχύτητας από το Μόντε Κάρλο στη Βενετία

Ο «βασιλιάς» των ταχύπλοων και ιθύνων νους για κάποια από τα πιο γρήγορα σκάφη του κόσμου, οδηγούσε πάνω από 18 ώρες και τριάντα λεπτά εναλλάξ με τους άλλους τρεις συνεπιβάτες ένα ταχύπλοο, με το οποίο επιχείρησε να σπάσει το ρεκόρ ταχύτητας για την διαδρομή από το Μόντε Κάρλο στη Βενετία, διασχίζοντας τη θάλασσα με μέση ωριαία ταχύτητα τα 100 χιλιόμετρα την ώρα!

Το σκάφος όμως συνετρίβη σε έναν τεχνητό ύφαλο στη λιμνοθάλασσα της Βενετίας και από την σφοδρότατη σύγκρουση ο διάσημος Ιταλός σχεδιαστής σκαφών μαζί με δύο από τους τρεις επιβαίνοντες σκοτώθηκαν ακαριαία. Σώθηκε ο τέταρτος που πρόλαβε να πηδήξει στο νερό, σύμφωνα με τα όσα έγιναν γνωστά αργά το βράδυ της Τρίτης από τις αρχές.

Ο Μπούτσι ήταν ο άνθρωπος που σχεδίασε ορισμένα από τα πιο γρήγορα σκάφη στον κόσμο. Γεννημένος στο Λέτσε στα χρόνια του Β’ Παγκοσμίου πολέμου, ο μικρός Φάμπιο μεγάλωσε μέσα στους κόλπους μιας οικογένειας άρρηκτα δεμένης με τις κατασκευές και το σχέδιο. Η τρέλα του με τα ταχύπλοα ξεκίνησε όταν ήταν μόλις δεκαεπτά ετών και αμέσως μόλις πήρε το πτυχίο του μηχανολόγου-μηχανικού από το Πολυτεχνείο του Τορίνο το 1971 άρχισε να στήνει την εταιρία του.

Στις δεκαετίες του ακολούθησαν το όνομα Fabio Buzzi έγινε συνώνυμο της ταχύτητας με τα σκάφη του να λατρεύονται από τους φανατικούς της θάλασσας.Με γραμμές που εξέφραζαν ένα επιθετικό design και χωρίς πολυτέλειες τα σκάφη του λατρεύτηκαν για τις ταχύτητες που ανέπτυσσαν, λιγοστεύοντας κατά πολύ τον χρόνο του ταξιδιού.

Χάρη στο trimax, ένα σύστημα πρώωσης που είχε ανακαλύψει και το οποίο υπήρχε σε όλα τα ταχύπλοα της FB, μπορούσε κάποιος να ταξιδεύει πιο γρήγορα ακόμα και με έξι μποφόρ ενώ το motto προς τους πελάτες του ήταν να μην κόβουν ταχύτητα αλλά να πηγαίνουν «πάνω» στον καιρό.

Ο ίδιος ο Μπούτσι λάτρευε τα ρεκόρ ταχύτητας με τα σκάφη του και κατάφερε αρκετά, όπως αυτό για τη θαλάσσια διαδρομή Νέα Υόρκη-Βερμούδες το 2012, αλλά και το περυσινό παγκόσμιο ρεκόρ ταχύτητας τρέχοντας με 277,5 χιλιόμετρα την ώρα στην λίμνη Κόμο.

Πηγή : protothema.gr

Tags
Δυστύχημα με σκάφος Ειδήσεις Fabio Buzzi Φάμπιο Μπούτσι
Comodo SSL