Το πιο ολοκληρωμένο περιοδικό για το ψάρεμα και το σκάφος!

ΦΕΚ: Επιτρέπεται ψάρεμα, ψαροτούφεκο και σκάφος με τους γνωστούς περιορισμούς έως τις 26 Απριλίου

17 Απριλίου, 2021

ΦΕΚ: Επιτρέπεται ψάρεμα, ψαροτούφεκο και σκάφος με τους γνωστούς περιορισμούς έως τις 26 Απριλίου

Κυκλοφόρησε το νέο ΦΕΚ, χωρίς αλλαγές μέχρι την Μεγάλη Δευτέρα 26 Απριλίου 2021, σε ότι αφορά το ψάρεμα, το ψαροτούφεκο και το σκάφος.

ΦΕΚ: Αριθμ. Δ1α/Γ.Π.οικ. 24489. «Έκτακτα μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας από τον κίνδυνο περαιτέρω διασποράς του κορωνοϊού COVID-19 στο σύνολο της Επικράτειας για το διάστημα από τη Δευτέρα, 19 Απριλίου 2021 και ώρα 6:00 έως και τη M. Δευτέρα, 26 Απριλίου 2021 και ώρα 6:00.»

Ακολουθούν οι διευκρινίσεις της Διεύθυνσης της Λιμενικής Αστυνομίας:

ΤΙ ΙΣΧΥΕΙ ΜΕ ΨΑΡΕΜΑ ΚΑΙ ΣΚΑΦΗ ΑΝΑΨΥΧΗΣ

Σας γνωρίζουμε ότι κατ’ εφαρμογή της Κ.Υ.Α., επιτρέπεται η κίνηση, αποκλειστικά πεζή ή με ποδήλατο, ατομικά ή έως τρία (3) άτομα ή οικογενειών (συζύγων/συμβιούντων και τέκνων), καθώς και η μετακίνηση προς τον σκοπό ερασιτεχνικής αλιείας με πλωτό μέσο μήκους έως οκτώ (8) μέτρων, υπό την προϋπόθεση τήρησης της ελάχιστης απόστασης του ενάμισι (1,5) μέτρου, ενώ μόνο για τα Σαββατοκύριακα επιτρέπεται η μετακίνηση της περίπτωσης αυτής και με τη χρήση οχήματος.

Σημειώνεται, ότι σύμφωνα με την ανωτέρω ΚΥΑ, η μεταφορά επιβατών δια θαλάσσης με πλοία και σκάφη, δεν επιτρέπεται για λόγους που σχετίζονται με τα αναφερόμενα στην προηγούμενη παράγραφο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Παράταση ισχύος αδειών χειριστή ταχυπλόου σκάφους λόγω κορωνοϊού

Ομοίως, επιτρέπεται η διενέργεια ερασιτεχνικής αλιείας από την ξηρά, καθώς και η υποβρύχια ερασιτεχνική αλιεία, υπό την προϋπόθεση της τήρησης των προβλεπόμενων υγειονομικών μέτρων (ωράριο κυκλοφορίας, χρήση ιατρικής μάσκας, βεβαίωση μετακίνησης κ.λπ.).

ΠΡΟΣΟΧΗ:
– Μη ξεχνάτε την αποστολή του μηνύματος, και τα μέτρα προστασίας (μάσκες, αποστάσεις). Το προηγούμενο διάστημα έπεσαν πρόστιμα σε ψαράδες που δεν είχαν στείλει μήνυμα SMS.
– Η χρήση σκάφους επιτρέπεται μόνο για ψάρεμα, όχι μεταφορά ατόμων, όχι αλλαγή νομού ή μετακίνηση σε νησιά.

Διαβάστε όλα τα νέα, επικαιρότητα και ειδήσεις που αφορούν τη θάλασσα στο boatfishing.gr 

Tags
Ψάρεμα απαγορεύσεις Απαγόρευση Αλιείας Απαγόρευση Ψαρέματος Απαγόρευση Ναυσιπλοΐας Κορονοϊός Lockdown ΦΕΚ για το ψάρεμα ΦΕΚ για το σκάφος
Comodo SSL