Το πιο ολοκληρωμένο περιοδικό για το ψάρεμα και το σκάφος!

Φισκάρδο: Παράνομη ναύλωση αξίας 50.000 ευρώ για 15 ημέρες σε yacht σημαίας Μάλτας

Ιούλιος 3, 2018

Φισκάρδο: Παράνομη ναύλωση αξίας 50.000 ευρώ για 15 ημέρες σε yacht σημαίας Μάλτας

Απαγόρευση απόπλου για παράνομη ναύλωση επεβλήθη απογευματινές ώρες χθες, στo yacht (θαλαμηγός σκάφος όπως σχετικά το ανέφερε το δελτίο τύπου του λιμεναρχείου) «CAELUM» σημαίας Μάλτας, το οποίο βρίσκεται στο λιμένα Φισκάρδου.

Ειδικότερα, κατά τη διάρκεια ελέγχου που πραγματοποίησαν στελέχη της οικείας Λιμενικής Αρχής, διαπιστώθηκε ότι το ανωτέρω σκάφος τελούσε υπό καθεστώς παράνομης ναύλωσης, κατά παράβαση του Ν.4256/2014.

Συγκεκριμένα, διαπιστώθηκε ότι ο αλλοδαπός Κυβερνήτης επιβίβασε επί του πλοίου, πέντε έτερους αλλοδαπούς από τη Ζάκυνθο, ενώ η θαλαμηγός είχε εκναυλωθεί για δεκαπέντε (15) ημέρες και είχε καταβληθεί το ποσό των πενήντα χιλιάδων ευρώ (50.000,00 €), χωρίς το εν λόγω σκάφος να διαθέτει επαγγελματική άδεια σκάφους αναψυχής!

Από το Λιμενικό Σταθμό Φισκάρδου του Λιμεναρχείου Κεφαλλονιάς που διενεργεί την προανάκριση, κινήθηκε η διαδικασία επιβολής των προβλεπόμενων διοικητικών και ποινικών κυρώσεων, ενώ απαγορεύτηκε ο απόπλους του «CAELUM» στο πλαίσιο εφαρμογής του Ν.4256/2014 όπως έχει τροποποιηθεί με το άρθρο 52 του Ν.4487/2017.

Tags
Παράνομες Ναυλώσεις Ιδιωτικών Σκαφών Παράνομη Ναύλωση Κεφαλονιά Παράνομες Ναυλώσεις Φισκάρδος
Comodo SSL