Το πιο ολοκληρωμένο περιοδικό για το ψάρεμα και το σκάφος!

Φωτιά σε σκάφος στο λιμάνι της Αίγινας

4 Αυγούστου, 2022

Φωτιά σε σκάφος στο λιμάνι της Αίγινας

Φωτιά σε σκάφος αργά τη νύχτα στο λιμάνι της Πέρδικας.

Λίγο μετά τις 2 στα ξημερώματα εκδηλώθηκε φωτιά σε σκάφος στο λιμάνι της Πέρδικας. Για το περιστατικό ειδοποιήθηκε το Λιμεναρχείο, στο σημείο έσπευσε ο Λιμενάρχης κ. Αργύρης Φραγκούλης και το Πυροσβεστικό Κλιμάκιο Αίγινας, με τρία πυροσβεστικά οχήματα και τον διοικητή του Κλιμακίου κ. Γιώργο Σουλιώτη.

Η φωτιά έλαβε γρήγορα διαστάσεις και απομονωθήκαν τα σκάφη που βρίσκονταν κοντά. Οι πυροσβέστες επιχείρησαν, πραγματοποιώντας την κατάσβεση της φωτιάς. Τόσο ο κυβερνήτης του σκάφους, όσο και οι δύο επιβαίνοντες είναι καλά στην υγεία τους. Το σκάφος τελικά βυθίστηκε στο σημείο της προβλήτας που βρισκόταν.

Από την βύθιση δεν προκλήθηκε θαλάσσια ρύπανση, εκτός τα αποκαΐδια της φωτιάς. Ωστόσο, τοποθετήθηκε ένα φράγμα για προληπτικούς λόγους.

Σήμερα το πρωί θα πραγματοποιηθεί η επιχείρηση της ανέλκυσης και της απομάκρυνσής του, που αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί μέχρι το μεσημέρι, ώστε να αποκατασταθεί η κίνηση το λιμάνι της Πέρδικας, που αυτή την περίοδο παρουσιάζει μεγάλη επισκεψιμότητα. Από το Λιμεναρχείο Αίγινας θα διενεργηθεί προανάκριση.

Σε δημοσίευση της κας Τούλας Ζορμπά στην ομάδα ” Αίγινα το νησί μας” αναφέρει: Ευτυχώς που δεν ήταν Σαββατοκύριακο και το λιμάνι δεν ήταν γεμάτο από σκάφη. Απομακρύνθηκαν διπλανά σκάφη μη γενικευτεί. Η ατμόσφαιρα είναι αποπνικτική.

Το σκάφος γύρω στα 15 μέτρα κάηκε ολοσχερώς .

Τι αναφέρει το δελτίο τύπου του λιμεναρχείου:

Πυρκαγιά εκδηλώθηκεπρώτες πρωινές ώρες σήμερα, στο Τ/Χ-Α/Ψ “NICOLETTA” σημαίας Ιταλίας, εντός του λιμένα Πέρδικας ν. Αίγινας, με δυο ημεδαπούς επιβαίνοντες, οι οποίοι πρόλαβαν και εξήλθαν εγκαίρως από το σκάφος, καλά στην υγεία τους.

Άμεσα, ενεργοποιήθηκε το τοπικό σχέδιο έκτακτης ανάγκης και στο σημείο μετέβη περιπολικό όχημα Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., καθώς και οχήματα του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Αίγινας.

Αποτέλεσμα της πυρκαγιάς ήταν η ημιβύθιση του εν λόγω σκάφους και η πρόκληση υλικών ζημιών σε δυο παρακείμενα σκάφη, στα οποία απαγορεύτηκε ο απόπλους, μέχρι την προσκόμιση βεβαιωτικού αξιοπλοΐας από τον οργανισμό που τα παρακολουθεί, ενώ από την περιοχή απομακρύνθηκαν όλα τα υπόλοιπα σκάφη.

Προανάκριση διενεργείται από το Λιμεναρχείο Αίγινας, ενώ από το περιστατικό δεν αναφέρθηκε τραυματισμός και δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση.

Φωτογραφίες – Βίντεο: Τούλα Ζορμπά

Πηγή: www.aeginaportal.gr

Tags
Αίγινα Φωτιά σε σκάφος Φωτιά σε μαρίνα Λιμεναρχείο Αίγινας [jetpack-related-posts]
Comodo SSL