Το πιο ολοκληρωμένο περιοδικό για το ψάρεμα και το σκάφος!

Γαύρος μαρινάτος: το «ελληνικό σούσι» είναι ένας μικρός διατροφικός θησαυρός

17 Ιουλίου, 2025

Γαύρος μαρινάτος: το «ελληνικό σούσι» είναι ένας μικρός διατροφικός θησαυρός

Τα ψάρια αποτελούν εξαιρετική πηγή πρωτεΐνης υψηλής βιολογικής αξίας, είναι πλούσια σε ωμέγα-3 λιπαρά οξέα και συγκαταλέγονται ανάμεσα στις πιο πολύτιμες τροφές που μπορεί να εντάξει κάποιος στη διατροφή του.

Ειδικά τα μικρά ψάρια, όπως οι σαρδέλες, ο γαύρος και ο κολιός, προσφέρουν ακόμη ένα πλεονέκτημα: έχουν χαμηλή περιεκτικότητα σε βαρέα μέταλλα, όπως ο υδράργυρος.

Παράλληλα, τα ωμέγα-3 λιπαρά οξέα, που περιέχουν, συμβάλλουν στην υγεία της καρδιάς, του εγκεφάλου και του ανοσοποιητικού συστήματος.

Μεταξύ αυτών των μικρών διατροφικών θησαυρών συγκαταλέγεται και ο μαρινάτος γαύρος, ή το «ελληνικό σούσι», όπως τον αποκαλεί η διατροφολόγος Δήμητρα Παπαμίχου (@dimidiet).

Ο γαύρος ξεχωρίζει για την υψηλή περιεκτικότητά του σε ωμέγα-3, που έχουν ισχυρή αντιφλεγμονώδη και καρδιοπροστατευτική δράση.

Εάν δε συνδυαστεί με ελιές, ντομάτα και λίγη ρίγανη, τότε δημιουργεί ένα πιάτο γεμάτο αντιοξειδωτικά και θρεπτικά στοιχεία που κάνουν καλό σε όλο τον οργανισμό.

Και επειδή ο γαύρος βρίσκεται χαμηλά στην τροφική αλυσίδα, περιέχει ελάχιστο υδράργυρο, γεγονός που τον καθιστά ιδανική επιλογή για συχνή κατανάλωση.

Γαύρος μαρινάτος, λοιπόν, το «ελληνικό σούσι», ένας μεζές υγιεινός, δροσερός και αυθεντικά ελληνικός!

Πηγή: shape.gr

Ακολουθήστε το boatfishing.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις θαλασσινές ειδήσεις για το σκάφος, το ψάρεμα και την κατάδυση από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Tags
Μικρά ψάρια Γαύρος Ψάρια
Comodo SSL