Το πιο ολοκληρωμένο περιοδικό για το ψάρεμα και το σκάφος!

Γερμανός ιστιοπλόος κινδύνευσε στον Άγιο Δημήτριο Μάνης

11 Ιουλίου, 2019

Γερμανός ιστιοπλόος κινδύνευσε στον Άγιο Δημήτριο Μάνης

Το απόγευμα της Δευτέρας ανοιχτά της παραλίας Πανταζή, στον οικισμό Αγιος Δημήτριος της Μάνης, σε απόσταση 1,5 μίλιου από την ακτή, αναποδογύρισε ένα μικρό ιστιοφόρο τύπου καταμαράν με αποτέλεσμα να βρεθεί στη θάλασσα ο 58χρονος Γερμανός χειριστής του.

Η σύζυγός του, είδε το σκάφος να τουμπάρει αλλά δεν έβλεπε τον ίδιο, οπότε προσέτρεξε σε μια ταβέρνα της περιοχής για βοήθεια. Ετσι, περίπου στις 5 το απόγευμα ενημερώθηκαν η Λιμενική Αρχή Καλαμάτας και ο Σύλλογος «Γαία» Μάνης. Άμεσα ξεκίνησε επιχείρηση διάσωσης και έσπευσαν στην περιοχή προς παροχή βοήθειας, το ταχύπλοο «Αθηνά» από τη Στούπα με επιβαίνοντα στέλεχος του Λιμενικού, καθώς και το αλιευτικό «Ευαγγελία» από τον Αγιο Νικόλαο με επιβαίνοντες εθελοντές της «Γαίας» με τον καταδυτικό τους εξοπλισμό.

Οταν εντόπισαν το μικρό καταμαράν είδαν ότι ο 58χρονος χειριστής του ήταν ζωντανός και προσπαθούσε να κρατηθεί στην επιφάνεια του νερού, ενώ το σκάφος είχε ανατραπεί και βρισκόταν σε κάθετη θέση. Στη θαλάσσια περιοχή όπου έγινε το ατύχημα, ανάμεσα σε Άγιο Δημήτριο και Άγιο Νικόλαο Δυτικής Μάνης, έπνεαν άνεμοι 6 μποφόρ.

Αρχικά οι διασώστες ρυμούλκησαν το μικρό σκάφος, με σκοπό να το μεταφέρουν στον Άγιο Νικόλαο. Αφού όμως το καταμαράν επαναφέρθηκε σε θέση πλεύσης, με επιθυμία του 58χρονου κατέπλευσε αυτοδύναμα, και ο ίδιος παρά την ταλαιπωρία του, το οδήγησε με ασφάλεια στο αλιευτικό καταφύγιο Αγίου Νικολάου, συνοδευόμενο από τα σκάφη «Αθηνά» και «Ευαγγελία».

Πηγή: eleftheriaonline.gr

Tags
Λιμενική Αρχή Καλαμάτας Γερμανός Ιστιοπλόος Άγιος Δημήτριος Μάνης Μάνη Μικρό Ιστιοφόρο [jetpack-related-posts]
Comodo SSL