Το πιο ολοκληρωμένο περιοδικό για το ψάρεμα και το σκάφος!

Γιβραλτάρ: Επιβάτες γιοτ πυροβολήσαν κοπάδι με όρκες

21 Αυγούστου, 2023

Γιβραλτάρ: Επιβάτες γιοτ πυροβολήσαν κοπάδι με όρκες

Ο ιδιοκτήτης του γιοτ έχει ταυτοποιηθεί από την αστυνομία και εντοπίστηκε σε ένα λιμάνι στην επαρχία της Αλμερία.

Οργισμένες αντιδράσεις αλλά και την παρέμβαση των ισπανικών Αρχών προκάλεσε ένα βίντεο ντοκουμέντο από τα στενά του Γιβραλτάρ, όπου οι επιβάτες ενός γιοτ πυροβολούν ένα κοπάδι από όρκες που τους πλησίασε.

Στο βίντεο διακρίνονται κάποιοι από το γιοτ πυροβολούν τις όρκες, πιθανώς με ένα ή περισσότερα όπλα, ενώ οι επιβάτες ενός άλλου σκάφους τους αποδοκιμάζουν, τους φωνάζουν να σταματήσουν.

Άγνωστο αν τραυματίστηκαν όρκες, αλλά και ποιος ήταν ο τύπος του όπλου που χρησιμοποιήθηκε. Πάντως, οι ισπανικές αρχές κάνουν έρευνα και ενδέχεται να ασκηθούν διώξεις.

Οργισμένες είναι οι αντιδράσεις από φιλόζωους και οικολογικές οργανώσεις. Μάλιστα το πολιτικό κόμμα για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων των ζώων το PACMA, απαίτησε κατεπείγουσα έρευνα για το συμβάν, το οποίο σημειώθηκε το απόγευμα της περασμένης Πέμπτης περίπου επτά ναυτικά μίλια από τις ακτές της Ταρίφα στην Ανδαλουσία.

Ταυτοποιήθηκε ο ιδιοκτήτης του γιοτ

Ο ιδιοκτήτης του γιοτ έχει ταυτοποιηθεί από την αστυνομία και εντοπίστηκε σε ένα λιμάνι στην επαρχία της Αλμερία στη νοτιοανατολική Ισπανία.

Ακολούθησε μία αναζήτηση του γιοτ καθώς και όσων επέβαιναν σε αυτό, οι οποίοι πληροφορήθηκαν ότι βρίσκονται υπό έρευνα. Οι εθνικότητές τους προς το παρόν δεν έχουν γίνει γνωστές οι εθνικότητες τους,

Ένας εκπρόσωπος Τύπου της εταιρείας σκαφών, Τουμάρες, η οποία διοργανώνει ταξίδια εξερεύνησης για παρατήρηση δελφινιών και φαλαινών, της οποίας μέλη και οι επιβάτες ήταν αυτόπτες μάρτυρες στο συμβάν, δήλωσε πως «ήταν πολύ δυσάρεστο».

«Ανησυχούμε για την ευημερία τους, καθώς κάποιες από αυτές μπορεί να τραυματίστηκαν», προσέθεσε.

Προηγήθηκαν μια σειρά από δημοσιεύματα και μαρτυρίες για επιθέσεις από όρκες σε ιστιοφόρα και άλλα γιοτ, ακόμα και καταστροφή πηδαλίων, καθώς και αναπόδεικτες ιστορίες πως δήθεν μια όρκα, αρχηγός κοπαδιού, είχε χτυπηθεί από σκάφος και τώρα καθοδηγεί τις υπόλοιπες, δείχνει πως να αχρηστεύουν τα γιοτ.

Μέσα σε αυτό το κλίμα εκτυλίχθηκε το συγκεκριμένο επεισόδιο, ας ελπίσουμε ότι δεν χτυπήθηκε κάποια από τις φάλαινες που σε τελική ανάλυση ζουν στο φυσικό τους περιβάλλον.

Ακολουθήστε το boatfishing.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις θαλασσινές ειδήσεις για το σκάφος, το ψάρεμα και την κατάδυση από την Ελλάδα και τον κόσμο

Tags
Πυροβολισμοί Γιβραλτάρ Ισπανία Όρκα
Comodo SSL