Το πιο ολοκληρωμένο περιοδικό για το ψάρεμα και το σκάφος!

Greece Open 2013 «Banana Man» Event

14 Σεπτεμβρίου, 2015

Greece Open 2013 «Banana Man» Event

Ένας ακόµα διεθνής αγώνας από τον σύλλογο Φ.Α.Ρ. ΕΛΛΑΣ, διεξήχθη στις 10-12 Μαΐου στην Θεσσαλονίκη και συγκεκριµένα στους Ταγαράδες, ένα προάστιο της Θεσσαλονίκης, όπου βρίσκεται και το γήπεδο του συλλόγου. Το πρώτο Greece Open, διοργανώθηκε από τον Φ.Α.Ρ. το 2007, και από τότε διεξάγεται ανελλιπώς, κάθε χρόνο, το δεύτερο Σαββατοκύριακο του µήνα Μαΐου.

Στα επτά αυτά χρόνια του GREECE OPEN, έχουν τιµήσει τη διοργάνωση µε την παρουσία τους ονόµατα θρύλοι του αθλήµατος, όπως ο εκ των «πρωτεργατών» του αθλήµατος και παγκόσµιος πρωταθλητής επί σειρά ετών κος Neil Mackellow (για πολλούς ο δάσκαλος των αγωνιστικών ρίψεων, µε το απαράµιλλο high swing tournament pendulum), ο Παγκόσµιος Πρωταθλητής και κάτοχος των περισσοτέρων ρεκόρ σε διάφορες κατηγορίες βαριδίων, κος Danny Moeskops (γνωστός και ως «Big Danny»), αρκετοί πρωταθλητές Αγγλίας όπως ο Steve Morris, ο Steve Lewis, ο Andy Copping κ.α., και πολλοί άλλοι καταξιωµένοι ξένοι αθλητές,από διάφορες χώρες, όπως την Αγγλία, το Βέλγιο, την Ουαλία, την Κύπρο κ.λπ.

agonas_far_5agonas_far_7

Το Greece Open, µετά και τον έβδοµο χρόνο διεξαγωγής του, αποτελεί πλέον θεσµό, ένα αγώνα πρότυπο για τα Ελληνικά δεδοµένα, µια διεθνή διοργάνωση υψηλού επιπέδου, που δεν έχει να ζηλέψει τίποτα από αντίστοιχες διοργανώσεις άλλων χωρών.

Κάθε χρόνο ένας ξεχωριστός αγώνας, ένα διαφορετικό event, µια µεγάλη γιορτή όπου τιµάµε κάποιον µεγάλο δάσκαλο, αθλητή, συµπορευτή αυτής της προσπάθειας, για να διαδοθεί ευρύτερα και στην Ελλάδα αυτό το άθληµα.

Ένα άθληµα παρεξηγηµένο από πολλούς, έχει -εκτός από το φανερό, αγωνιστικό του στόχο- σα σκοπό, να µάθουν και οι Έλληνες ψαράδες να εκµεταλλεύονται τις αρετές του εξοπλισµού τους, και να έχουν τη δυνατότητα να ψαρεύουν σε µεγαλύτερες αποστάσεις από την ακτή, εάν και όταν αυτό χρειάζεται, µε απλό και εύκολο τρόπο.

agonas_far_2

Ο φετινός αγώνας, είχε σαν τιµώµενο πρόσωπο τον αρχηγό της Εθνικής Αγγλικής Οµάδας αγωνιστικών ρίψεων και επίτιµο πρόεδρο της Αγγλικής Οµοσπονδίας (UKSF), κο Dennis Retter, γνωστό στον κύκλο των αγωνιστικών ρίψεων ως «Banana Man». Ένας υπέροχος χαρακτήρας, προσηνής, χαµογελαστός και πολύ ευχάριστος συνοµιλητής, παραµένει ένας ακούραστος ρίπτης και αποτελεί κυριολεκτικά µια κινητή εγκυκλοπαίδεια του casting, µε απίστευτες γνώσεις για το άθληµα.

Είναι όµως ακόµα, ένας µεγάλος υποστηρικτής της προσπάθειας του Φ.Α.Ρ όλα αυτά τα χρόνια, τιµώντας µε την παρουσία του κάθε χρόνο τον αγώνα αυτό, µοιράζοντας απλόχερα τις εµπειρίες και χαρίζοντας τις συµβουλές του, έτσι ώστε οι Έλληνες ρίπτες να βελτιώνονται συνεχώς, και κάθε GREECE OPEN να είναι καλύτερο από το προηγούµενο.

Η αντίστροφη µέτρηση ξεκίνησε… Ραντεβού το Μάιο του 2014, στο GREECE OPEN 2014 «Painted Parrot» EVENT.

Comodo SSL