Το πιο ολοκληρωμένο περιοδικό για το ψάρεμα και το σκάφος!

Η απαγόρευση κατάπλου αφορά ιδιωτικά σκάφη αναψυχής που ταξιδεύουν από το εξωτερικό

19 Μαρτίου, 2020

Η απαγόρευση κατάπλου αφορά ιδιωτικά σκάφη αναψυχής που ταξιδεύουν από το εξωτερικό

Η διευκρίνηση δόθηκε από το Υπουργείο Ναυτιλίας, η απαγόρευση (περιορισμός) κατάπλου αφορά ιδιωτικά πλοία αναψυχής προερχόμενα από οποιοδήποτε γεωγραφικό προορισμό εξωτερικού.

Πανικός δημιουργήθηκε μετά τη δημοσίευση του ΦΕΚ όπου περιορίζει το κατάπλου όλων των ιδιωτικών σκαφών από σήμερα 19 Μαρτίου και για έναν μήνα, δηλαδή έως και τις 19 Απριλίου, σύμφωνα με την απόφαση του υπουργού Ναυτιλίας κ. Ιωάννη Πλακιωτάκη.

Η απόφαση προβλέπει τον προσωρινό περιορισμό εν όλω του κατάπλου ιδιωτικών πλοίων (σκαφών) θαλάσσιας αναψυχής σε ελληνικά λιμάνια, προερχόμενων από οποιονδήποτε γεωγραφικό προορισμό καθώς και της με οποιονδήποτε τρόπο αποβίβασης επιβατών από τα σκάφη αυτά για προληπτικούς λόγους προστασίας της δημόσιας υγείας από την περαιτέρω διάδοση του κορονοϊού στην ελληνική επικράτεια.

Με άλλη απόφαση των υπουργών Ανάπτυξης, Προστασίας του Πολίτη, Εργασίας, Υγείας, Εσωτερικών και Ναυτιλίας, απαγορεύεται η λειτουργία στο σύνολο της Επικράτειας, για λόγους προστασίας της δημόσιας υγείας, έως και τις 20 Απριλίου όλων των σχολών εκπαίδευσης υποψηφίων χειριστών ταχύπλοων σκαφών.

Επίσης όλων των σχολών ναυαγοσωστικής εκπαίδευσης, των επιχειρήσεων παροχής καταδυτικών υπηρεσιών αναψυχής, των επιχειρήσεων παροχής εκμίσθωσης θαλασσίων μέσων αναψυχής, και των εταιρειών παροχής εκμίσθωσης μηχανοκίνητων λέμβων και ταχύπλοων σκαφών.

ΤΟ ΜΠΕΡΔΕΜΑ ΠΟΥ ΠΡΟΚΑΛΕΣΕ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ
Ο τρόπος όμως που είχε γραφτεί δεν έβγαζε σαφή συμπεράσματα για ποια σκάφη ακριβώς αφορά. Ήδη διαφορετικά λιμεναρχεία μετέφραζαν διαφορετικά το ΦΕΚ, άλλοι θεωρούσαν ότι εννοεί τα τουριστικά, άλλοι για όλα τα σκάφη. Να θυμίσουμε ότι υπήρχε και ξεχωριστή αναφορά στα επαγγελματικά πριν τέσσερις μέρες στο ΦΕΚ 860/Β/15-3-2020. Παραγρ.5: “…5.Τον προσωρινό περιορισμό εν όλω του κατάπλου επαγγελματικών πλοίων θαλάσσιας αναψυχής (όπως κρουαζιερόπλοιων και ημερόπλοιων αναψυχής) σε ελληνικά λιμάνια και της με οποιονδήποτε τρόπο αποβίβασης επιβατών από τα σκάφη αυτά για προληπτικούς λόγους προστασίας της δημόσιας υγείας από την περαιτέρω διάδοση του κορωνοϊού στην ελληνική επικράτεια.”

Η διευκρίνηση δόθηκε από το Υπουργείο Ναυτιλίας με νέο σήμα όπου αναφέρει ότι η απαγόρευση (περιορισμός) κατάπλου αφορά ιδιωτικά πλοία αναψυχής προερχόμενα από οποιοδήποτε γεωγραφικό προορισμό εξωτερικού.

Είμαστε κοντά στις εξελίξεις και θα σας ενημερώνουμε για κάθε αλλαγή άμεσα και υπεύθυνα!

Tags
Υπουργείο Ναυτιλίας Απαγόρευση Ναυσιπλοΐας Κορονοϊός Απαγόρευση κατάπλου [jetpack-related-posts]
Comodo SSL