Το πιο ολοκληρωμένο περιοδικό για το ψάρεμα και το σκάφος!

Η Vemar στο πλευρό της Σπίθας, της ιστιοπλοϊκής ομάδας με απώλεια όρασης!

4 Απριλίου, 2021

Η Vemar στο πλευρό της Σπίθας, της ιστιοπλοϊκής ομάδας με απώλεια όρασης!

Η Σπίθα δεν είναι μια ακόμα ιστιοπλοϊκή ομάδα. Είναι ένα μοναδικό παράδειγμα θέλησης για ζωή και υπέρβασης, που οφείλουμε ν’ ακολουθήσουμε όλοι. Ο λόγος; Η συμμετοχή σ’ αυτή ατόμων με απώλεια όρασης.

Επικεφαλής της Σπίθας είναι ο εκπαιδευτικός Χαράλαμπος Τοκατλίδης. Ένα πρότυπο θέλησης και δύναμης, μιας και είναι ενεργός ιστιοπλόος εδώ και 20 χρόνια, παρά την ολική απώλεια της όρασής του. Λάτρης του αθλητισμού από μικρός, η Σπίθα αποτελεί την υλοποίηση ενός παιδικού του ονείρου.

Ξεκίνησε μ’ ένα μικρό σκάφος, ένα υβριδικό ιστιοφόρο ibexes 27, ενώ το 2015 απέκτησε ένα ιστιοφόρο 32 ποδών. Με πλήρωμα που αποτελούνταν από τυφλούς και βλέποντες ιστιοπλόους, η Σπίθα συμμετείχε σε πολλούς τοπικούς ιστιοπλοϊκούς αγώνες, με αποκορύφωμα την παρουσία της στην Aegean regatta 2017.

Για τον ίδιο, η Σπίθα είναι ιδανική για να εισάγει συνανθρώπους μας με προβλήματα όρασης στην ιστιοπλοΐα, βοηθώντας τους παράλληλα να γνωρίσουν και ν’ αγαπήσουν τη θάλασσα. Παράλληλα, κάθε της δράση βοηθάει στη γενικότερη ευαισθητοποίηση του κοινωνικού συνόλου.

Μια τέτοια πρωτοβουλία -ειδικά συνδεδεμένη με το υγρό στοιχείο- δεν θα μπορούσε ν’ αφήσει αδιάφορη τη Vemar Yacht Coatings. Η δράση της Σπίθας αποτελεί ένα ξεχωριστό, μοναδικό κεφάλαιο στη σύγχρονη θαλάσσια ιστορία του τόπου μας. Ένα κεφάλαιο στο οποίο με χαρά η Vemar ήθελε ν’ αποτελέσει κομμάτι του, μιας και μοιράζεται το ίδιο πάθος για υπέρβαση.

Έτσι λοιπόν, η Vemar ανέλαβε εξ ολοκλήρου την αποκατάσταση, επισκευή και προστασία του ιστιοφόρου της Σπίθας, με εφόδια τα εξειδικευμένα προϊόντα της και την τεχνογνωσία των ανθρώπων της, με δεδομένο πως αποτελεί το κορυφαίο brand στον χώρο των προϊόντων βαφής σκαφών.

Για τη Vemar, αποτελεί ένα ελάχιστο δείγμα συνεισφοράς, σε μια ομάδα που πρέπει να μας εμπνέει όλες και όλους. Και ευχή όλων είναι, ο Χαράλαμπος Τοκατλίδης και η ανανεωμένη Σπίθα να συνεχίζει να δίνει το πιο λαμπρό παράδειγμα, όπου και αν βρεθεί…

Καλοτάξιδη λοιπόν!

Ένα μικρό δείγμα από τη διαδικασία στο βίντεο που ακολουθεί:

Tags
Vemar Yacht Coatings [jetpack-related-posts]
Comodo SSL