Το πιο ολοκληρωμένο περιοδικό για το ψάρεμα και το σκάφος!

Η Volkswagen θα λανσάρει στην αγορά ένα νέο ηλιακό yacht

28 Ιανουαρίου, 2021

Η Volkswagen θα λανσάρει στην αγορά ένα νέο ηλιακό yacht

Η VW (Volkswagen) λάνσαρε ένα νέο project για να διαθέσει στην αγορά ένα νέο ηλιακό yacht σε συνεργασία με την Silent Yachts χρησιμοποιώντας την πλατφόρμα MEB για ηλεκτρικά οχήματα και ένα project από την ομάδα της CUPRA.

Η εταιρεία Silent Yachts που μερικές φορές περιγράφεται ως «Tesla of the seas» παράγει σκάφη που τροφοδοτούνται από ηλιακή ενέργεια και μπαταρίες.

Ανάλογα με το μέγεθος, μπορούν να παράγουν μεταξύ 10 και 26 kW ηλιακής ενέργειας και να είναι εξοπλισμένα με χωρητικότητα μπαταρίας από 150 έως 532 kWh.

Τα Silent Yachts μπορούν να τροφοδοτηθούν αποκλειστικά με καθαρή ενέργεια με τους ηλιακούς συλλέκτες και τις μπαταρίες να τροφοδοτούν ηλεκτρικούς κινητήρες ή να χρησιμοποιούν γεννήτρια.

Η Silent Yachts έχει κυκλοφορήσει μέχρι στιγμής 11 ηλεκτρικά yachts που βρίσκονται επί του παρόντος στο νερό, αλλά φαίνεται πως τα σκάφη έχουν μεγάλη ζήτηση και η εταιρεία θα αυξήσει την παραγωγή φέτος.

Η VW ασχολείται με ηλιακά yachts αναψυχής

Η Volkswagen τώρα συμμετέχει στην παραγωγή μέσω μιας νέας συνεργασίας με την Silent Yachts που ξεκίνησε ως μέρος ενός προγράμματος entrepreneur στη γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία.

Ο Michael Jost, επικεφαλής του προϊόντος στρατηγικής ομάδας και CSO της μάρκας Volkswagen, εξηγεί:

Μέσα στον Όμιλο Volkswagen, έχουμε δημιουργήσει ένα innovation fund για την προώθηση καινοτόμων επιχειρηματικών ιδεών. Πριν από περίπου 18 μήνες, μου παρουσίασαν ένα project για τη χρήση του MEB σε ένα σκάφος. Στην αρχή, νόμιζα ότι η ιδέα ήταν παράλογη. Αλλά τότε γνωρίσαμε τον πιθανό συνεργάτη, την Silent-Yachts. Πραγματικά εντυπωσιαστήκαμε με την αφοσίωση της εταιρείας στο project. Στη συνέχεια, συζήτησα με τον Michael Köhler για το τι θα μπορούσαμε να προσφέρουμε σε μια επικείμενη συνεργασία.

Ο στόχος είναι η CUPRA της VW να σχεδιάσει μια νέα έκδοση του ηλιακού yacht της Silent Yatchs. Η εταιρεία θέλει να κυκλοφορήσει τα πρώτα Silent-Yachts το επόμενο έτος – και να παράγει 50 σκάφη ετησίως.

Πηγή: electrek.co

Tags
Volkswagen yacht Yachts Ηλιακό yacht
Comodo SSL