Το πιο ολοκληρωμένο περιοδικό για το ψάρεμα και το σκάφος!

Μάνος Ν. Ρούδας

Η Yamaha Motor εξαγοράζει την εταιρία ηλεκτρικών εξωλέμβιων Torqeedo

24 Ιανουαρίου, 2024

Η Yamaha Motor εξαγοράζει την εταιρία ηλεκτρικών εξωλέμβιων Torqeedo

Η Yamaha υπέγραψε συμφωνία για την απόκτηση όλων των μετοχών της κατασκευάστριας ηλεκτρικών εξωλέμβιων Torqeedo, με στόχο την ανάπτυξη της στον τομέα της ηλεκτρικής πρόωσης, καθώς και την υποστήριξη των προσπαθειών της Yamaha να βοηθήσει στην επίτευξη ουδετερότητας άνθρακα.

Γνωστή ως πρωτοπόρος στον τομέα της ηλεκτρικής πρόωσης, η Torqeedo προσφέρει μια ευρεία γκάμα προϊόντων, από ηλεκτρικές εξωλέμβιες μέχρι μπαταρίες και διάφορα άλλα αξεσουάρ, και αναδεικνύεται τεράστιο πλεονέκτημα για την οικογένεια της Yamaha.

Με τις πωλήσεις στην αγορά μικρών ηλεκτρικών κινητήρων να αυξάνονται στην Ευρώπη, η Torqeedo έχει αναπτυχθεί εκθετικά ως επιχείρηση, με πολλές πατέντες που σχετίζονται με ηλεκτρικούς κινητήρες, προπέλες και ηλεκτρικά συστήματα, καθώς και σημαντικές δυνατότητες έρευνας και ανάπτυξης, εξοπλισμό μαζικής παραγωγής και αναπτυξιακών πόρων για περιβαλλοντικές τεχνολογίες επόμενης γενιάς.

Αυτή η εξαγορά προορίζεται επίσης να υποστηρίξει και να επιταχύνει τις προσπάθειες της Yamaha για την επίτευξη ουδετερότητας άνθρακα, καθώς και να βοηθήσει στην ταχεία δημιουργία μιας μικρής σειράς ηλεκτρικής πρόωσης.

Επιπλέον, ο συνδυασμός των πλεονεκτημάτων της Torqeedo με την τεχνική τεχνογνωσία και την τεχνογνωσία δεκαετιών της Yamaha στον σχεδιασμό γάστρας, τους κινητήρες και πολλά άλλα θα γεννήσει συνέργειες για τη δημιουργία μεσαίας κατηγορίας ηλεκτρικών εξωλέμβιων κινητήρων, καθώς η Yamaha προσπαθεί να γίνει ηγέτης στην αναπτυσσόμενη αγορά ηλεκτρικής πρόωσης σκαφών.

Η Yamaha στοχεύει να παρέχει πολύτιμα προϊόντα και υπηρεσίες στους πελάτες της, εργαζόμενη προς το όραμα της.

Στόχος είναι η ενίσχυση της αξίας της θάλασσας προσφέροντας αξιόπιστες λύσεις που συμβάλλουν σε μια πιο ικανοποιητική θαλάσσια εμπειρία για τους πελάτες.

«Πρόκειται για μια συναρπαστική απόκτηση για τη Yamaha Marine, που αντικατοπτρίζει τη δέσμευσή μας να προσφέρουμε βελτιωμένες εμπειρίες στο νερό», λέει ο Jonny Twelvetrees, Manager, Marine Sales στη Yamaha.

«Είναι επίσης μια συναρπαστική στιγμή στον κόσμο της ηλεκτρικής πρόωσης και με το ήθος της επόμενης γενιάς της Torqeedo και τα κορυφαία προϊόντα παγκοσμίως σε συνδυασμό με τη γνώση και την τεχνογνωσία της Yamaha, αυτό θα ανυψώσει τους στόχους βιωσιμότητας προς τα εμπρός».

Η Yamaha ανακοίνωσε επίσης πρόσφατα ένα πρωτότυπο εξωλέμβιας μηχανής υδρογόνου στο Miami International Boat Show 2024.

Ποια είναι η Torqeedo
Έτος ίδρυσης: 2005
Τοποθεσία: Μόναχο, Βαυαρία, Γερμανία
Διευθύνων Σύμβουλος: Fabian Bez
Υπάλληλοι: 230
Αντικείμενο: Κατασκευή και πώληση ηλεκτρικών εξωλέμβιων και εσωλέμβιων ναυτικών κινητήρων, μηχανών κίνησης, υβριδικών συστημάτων, μπαταριών και άλλων αξεσουάρ

Ακολουθήστε το boatfishing.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις θαλασσινές ειδήσεις για το σκάφος, το ψάρεμα και την κατάδυση από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Comodo SSL