Το πιο ολοκληρωμένο περιοδικό για το ψάρεμα και το σκάφος!

ΙΑΝΟΣ: Σάρωσε την Αγία Ευφημία Κεφαλονιάς - ζημιές σε σκάφη και ιστιοπλοϊκά

18 Σεπτεμβρίου, 2020

ΙΑΝΟΣ: Σάρωσε την Αγία Ευφημία Κεφαλονιάς - ζημιές σε σκάφη και ιστιοπλοϊκά

Η κακοκαιρία Ιανός σαρώνει τη δυτική Ελλάδα και κυρίως το Ιόνιο με την Κεφαλονιά, την Ιθάκη και τη Ζάκυνθο να βρίσκονται στο επίκεντρο.

Πάρτε μια γεύση από την εικόνα της Αγίας Ευφημίας στην Κεφαλονιά με πρώτο φως της ημέρας (βίντεο: Τόλιας Μουστάκης):

Οι φωτογραφίες και βίντεο που μας έρχονται από την Αγία Ευφημία Κεφαλονιάς δείχνουν ιστιοπλοϊκά να βρίσκονται στο έλεος της κακοκαιρίας.

ΦΩΤΟ: Alex Diver

ΦΩΤΟ: Γεώργιος Γάσπαρης

Οι δορυφορικές εκτιμήσεις έδειξαν μέση ένταση ανέμου 90 χιλιόμετρα την ώρα δυτικά της Κεφαλονιάς και της Ζακύνθου, λίγο πριν ο «Ιανός» κινηθεί στο στενό ανάμεσα σε αυτά τα δύο νησιά μετά τις 04:00 ώρα Ελλάδας, σύμφωνα με το meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών (ΕΑΑ). Κατά τη διάρκεια αυτής της κίνησης, οι μεγαλύτερες εντάσεις ανέμου έπληξαν την Ιθάκη, την Κεφαλονιά, τη Ζάκυνθο και τη Δυτική Αχαΐα με ριπές που ξεπέρασαν τα 80 χλμ/ώρα.

Πλημμυρικά φαινόμενα λόγω έντονης βροχόπτωσης και ανόδου της στάθμης της θάλασσας, καθώς και πτώσεις δέντρων αναφέρονται σε πολλές περιοχές. Τα μεγαλύτερα ύψη βροχής καταγράφηκαν στην Ιθάκη (86 χιλιοστά), όμως λόγω εκτεταμένων διακοπών ηλεκτρικού ρεύματος πολλοί μετεωρολογικοί σταθμοί του ΕΑΑ-meteo δεν αναφέρουν νεότερες τιμές μετά τις 04:00.

Παρασύρθηκε αγκυροβολημένο σκάφος στην Ιθάκη

Αγκυροβολημένο ιστιοφόρο σκάφος, σημαίας Ελβετίας, παρασύρθηκε λόγω των ισχυρών ανέμων και προσέκρουσε σε βραχώδη ακτή στη θαλάσσια περιοχή Σχίνου, ανατολικά της Ιθάκης. Οι δύο επιβαίνοντες του σκάφους αποβιβάστηκαν με ιδία μέσα στην ακτή και είναι καλά στην υγεία τους. Στη θαλάσσια περιοχή όπου βρίσκεται το ιστιοφόρο πνέουν ισχυροί άνεμοι 8 μποφόρ.

Ζάκυνθος, εικόνες καταστροφών στο λιμάνι

Ζάκυνθος, μεγάλες καταστροφές σε σκάφη και ιστιοπλοϊκά ΦΩΤΟ: John Giakoumelos

Ζάκυνθος, μεγάλες καταστροφές σε σκάφη και ιστιοπλοϊκά ΦΩΤΟ: John Giakoumelos

Tags
Κακοκαιρία Κεφαλονιά [jetpack-related-posts]
Comodo SSL