Το πιο ολοκληρωμένο περιοδικό για το ψάρεμα και το σκάφος!

Ηράκλειο: επιχείρηση διάσωσης 31χρονου που πήγαινε στη Ντία με καγιάκ!

25 Αυγούστου, 2020

Ηράκλειο: επιχείρηση διάσωσης 31χρονου που πήγαινε στη Ντία με καγιάκ!

Επιχείρηση διάσωσης στήθηκε το απόγευμα για ένα 31χρονο, ο οποίος κινδύνευσε ενώ βρισκόταν στα ανοιχτά της Χερσονήσου με καγιάκ.

Ένας 31χρονος Λετονός τουρίστας τις απογευματινές ώρες της Δευτέρας 24 Αυγούστου, ειδοποίησε το λιμενικό ότι βρίσκεται σε κίνδυνο, έξι ναυτικά μίλα ανοιχτά της Χερσονήσου.

Ο αλλοδαπός άνδρας πήρε ένα καγιάκ και βγήκε στα ανοιχτά του Ηρακλείου Κρήτης με προορισμό την Ντία, αλλά μη γνωρίζοντας καλά την περιοχή και τα θαλάσσια ρεύματα, χάθηκε. Σύμφωνα με πληροφορίες μάλιστα το καγιάκ του είχε αρχίσει να βάζει νερά.


Αμέσως κατάλαβε τον τεράστιο κίνδυνο που διέτρεχε και έχοντας το κινητό μαζί του, κάλεσε το λιμενικό Σώμα και τους εξήγησε την κατάστασή του.

Οι Λιμενικές Υπηρεσίες κινητοποιήθηκαν άμεσα και ξεκίνησε μεγάλη επιχείρηση εντοπισμού και διάσωσης στην οποία συμμετείχαν σκάφη του Λιμενικού Σώματος και ένα ελικόπτερο, ενώ ταυτόχρονα ειδοποιήθηκαν και τα παραπλέοντα σκάφη να ερευνήσουν την περιοχή.


Για μεγάλη του τύχη μετά από σύντομο χρονικό διάστημα, και συγκεκριμένα λίγο πριν τις 9 το βράδυ, βρέθηκε σώος και αβλαβής, κοντά στη νησίδα του Κρητικού πελάγους Ντία, αποφεύγοντας τα χειρότερα, διότι αν έπεφτε εντελώς το φως θα ήταν αδύνατον να συνεχιστούν οι έρευνες μέσα στη νύχτα, ο εντοπισμός του θα ήταν δύσκολος και τα ρεύματα θα μπορούσαν να τον παρασύρουν στα ανοιχτά.


Ο άνδρας έφτασε στην ακτή με το σκάφος του λιμενικού, πολύ καλά στην υγεία του αλλά εξαντλημένος και μεταφέρθηκε προληπτικά στο νοσοκομείο με το ΕΚΑΒ για τις πρώτες βοήθειες.

πηγή: anagnostis.org

Tags
Θαλάσσια Διάσωση Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηρακλείου Καγιάκ Νήσος Ντία Ηράκλειο Κρήτης
Comodo SSL