Το πιο ολοκληρωμένο περιοδικό για το ψάρεμα και το σκάφος!

Ιστιοπλοΐα για όλους: Πλέον και για τα άτομα με ειδικές ανάγκες στο Ναυτικό Όμιλο Μεσολογγίου

14 Νοεμβρίου, 2022

Ιστιοπλοΐα για όλους: Πλέον και για τα άτομα με ειδικές ανάγκες στο Ναυτικό Όμιλο Μεσολογγίου

Ο Ναυτικός Όμιλος Μεσολογγίου συμμετέχει στο νέο πρόγραμμα της Ελληνικής Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας BLU MEDITERRANEO,  το  οποίο  εξελίσσεται με την  υποστήριξη του ιδρύματος FONDAZIONE TERZO PILASTRO INTERNAZIONALE.

Το πρόγραμμα έχει στόχο την ανάπτυξη της ιστιοπλοΐας ατόμων με αναπηρίες στην περιφέρεια. Στα πλαίσια αυτής της δράσης ο ΝΟ Μεσολογγίου έχει παραλάβει 2 ειδικά σκάφη Hansa 303 με όλα τα παρελκόμενα τους και ο προπονητής του έχει παρακολουθήσει ειδικά σεμινάρια στην Ιταλία.

Σε Συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στις 31-10-2022 μεταξύ του Προέδρου του Ναυτικού Ομίλου Μεσολογγίου, κ. Γεράσιμου Κοτσίρη, του Αντιπροέδρου, κ. Ιωάννη Παπαδογεώργου και του Προέδρου της Περιφερειακής Ομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρία Δυτικής Ελλάδας και Νοτίων Ιονίων Νήσων, κ Αντώνη Χαροκόπου αποφασίστηκε, σε πολύ καλό κλίμα, η σύναψη συνεργασίας για την υλοποίηση προγράμματος ιστιοπλοΐας που θα απευθύνεται σε άτομα με κινητικές αναπηρίες.

Πρόκειται για μία σημαντική πρωτοβουλία που στοχεύει στην κοινωνικοποίηση και σωματική ενδυνάμωση των ατόμων με αναπηρία, χωρίς διακρίσεις, σε ένα άθλημα που συνδυάζει ιδανικά την ψυχαγωγία με τον αθλητισμό.

Το πρόγραμμα θα απευθύνεται σε όλα τα άτομα με κινητικές αναπηρίες, ανεξαρτήτως ηλικίας.

Στη συνάντηση συμμετείχε επίσης ο κος Ιωάννης Σταύρου που εκτός από αθλητής έχει αναλάβει και καθήκοντα συντονιστή του προγράμματος.

Στο πρόγραμμα συμμετέχουν τα παρακάτω ναυταθλητικά σωματεία:

Ν.Ο.Αλεξανδρούπολης, ο Ν.Ο. Βόλου & Αργοναύτες, ο Ι.Ο. Ηρακλείου, ο Ι.Ο. Πατρών, ο Ν.Ο. Χίου, ο Ι.Ο. Πόρτο Ράφτη, ο Ν.Ο. Σαντορίνης, ο Ν.Ο. Μεσολογγίου, ο Ι. Ο. Κερκύρας και ο Ν.Ο. Καλαμάτας Ποσειδών.

Οι προπονήσεις θα γίνονται κάθε Σαββατοκύριακο στο λιμάνι Μεσολογγίου.

Πηγή: www.agrinionews.gr

Ακολουθήστε το boatfishing.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις θαλασσινές ειδήσεις για το σκάφος, το ψάρεμα και την κατάδυση από την Ελλάδα και τον κόσμο

Tags
Ναυτικός Όμιλος Μεσολογγίου Ιστιοπλοΐα για ΑΜΕΑ
Comodo SSL