Το πιο ολοκληρωμένο περιοδικό για το ψάρεμα και το σκάφος!

Μάνος Ν. Ρούδας

Ιταλικό σκάφος Santasevera 52: Δυναμικό ντεμπούτο στο σαλόνι των Καννών

8 Δεκεμβρίου, 2023

Ιταλικό σκάφος Santasevera 52: Δυναμικό ντεμπούτο στο σαλόνι των Καννών

Η Santasevera, μια νέα ιταλική φίρμα, που έχει συγκεντρώσει εμπειρία δεκαετιών από τους συνεργάτες της, ανακοίνωσε το πρώτο της μοντέλο, το Santasevera 52. Σχεδιασμένο από τον Francesco Guida, ακολουθεί τις μοντέχνες αλλά και πρακτικές γραμμές που χρειάζεται ένα open day cruiser.

Μπορεί να φέρει πετρελαιοκινητήρες με άξονα, πετρελαιοκινητήρες IPS ή εξωλέμβιες. Με ντίζελ και άξονα με Volvo Penta D6 480 ίππων, η τελική ταχύτητα με μισό φορτίο προβλέπεται να είναι 28 κόμβοι. 

Παρόλο που τα σκάφη τέτοιου τύπου έχουν αυξηθεί τελευταία, ο κατασκευαστής λέει: «Το 52 αποφεύγει τις άσκοπες σχεδιαστικές παρεμβάσεις στην εξωτερική εμφάνιση για να μεγιστοποιήσει τον εξωτερικό χώρο, ειδικά πίσω από την κονσόλα και τη σκληρή οροφή, με μεγάλη έμφαση στη χρηστικότητα του σκάφους στο κατάστρωμα».

Η σκληρή οροφή, παρεμπιπτόντως, είναι από ανθρακονήματα και σκιάζει το μεγαλύτερο μέρος του κόκπιτ. Το τιμόνι έχει τρία καθίσματα-δύο προς τα δεξιά και ένα αριστερά. Πίσω έχει καναπέ σε σχήμα U γύρω από ένα τραπέζι, κάτω από τη σκληρή οροφή.

Μία μεγάλη ξαπλώστρα είναι πίσω κεντρικά για ηλιοθεραπεία. Άλλη μία είναι διαθέσιμη στην πλώρη. Κάτω, υπάρχει μια καμπίνα για τους ιδιοκτήτες και μια καμπίνα επισκεπτών.

Μεταξύ αυτών των χώρων είναι η τουαλέτα και ντους καθώς και το σαλόνι στα αριστερά. Οι δύο πρώτες γάστρες έχουν ήδη πουληθεί. Το Hull No. 1 θα κάνει το ντεμπούτο του στο σαλόνι των Καννών τον Σεπτέμβριο του 2024.

Tags
σκάφος Santasevera Santasevera 52 Francesco Guida
Comodo SSL