Το πιο ολοκληρωμένο περιοδικό για το ψάρεμα και το σκάφος!

ΙΘΑΚΗ: Απαγόρευση απόπλου για παράνομη ναύλωση Ιστιοπλοϊκού σκάφους

16 Μαΐου, 2018

ΙΘΑΚΗ: Απαγόρευση απόπλου για παράνομη ναύλωση Ιστιοπλοϊκού σκάφους

Εντείνονται οι έλεγχοι από τις λιμενικές αρχές για την πάταξη της παράνομης ναύλωσης σκαφών. Χτες το απόγευμα 15 Μαΐου, μετά από έλεγχο που πραγματοποιήθηκε από στελέχη της τοπικής λιμενικής αρχής στον λιμένα Βαθέως Ιθάκης, αποδείχτηκε ότι το ιστιοπλοϊκό “ΕΜ 10” σημαίας Πολωνίας, ήταν παράνομα ναυλωμένο και έτσι επιβλήθηκε απαγόρευση απόπλου.

Ειδικότερα, μετά τον έλεγχο των εγγράφων του σκάφους, από στελέχη της οικείας Λιμενικής Αρχής, διαπιστώθηκε ότι μεταξύ της πλοιοκτήτριας του σκάφους και μιας εκ των τεσσάρων (04) επιβαινόντων του, είχε συναφθεί σύμβαση ολικής ναύλωσης, έναντι του ποσού των 3.762,00 Ζλότι Πολωνίας (880.08 ευρώ) για την χρονική περίοδο από 11-05-2018 έως τις 18-05-2018, με λιμένα επιβίβασης τον λιμένα Πόρου και οριστικής αποβίβασης τον λιμένα Πάτρας, χωρίς να υφίσταται η απαιτούμενη εκ του Νόμου 4256/2014 άδεια.

Από το Λιμεναρχείο Ιθάκης, στο πλαίσιο εφαρμογής του ανωτέρω Νόμου καθώς και του άρθρου 414 Π.Κ. απαγορεύτηκε ο απόπλους του “ΕΜ 10”, ενώ παράλληλα κινήθηκε η διαδικασία επιβολής των προβλεπόμενων διοικητικών και ποινικών κυρώσεων.

Tags
Ιθάκη Παράνομη Ναύλωση Λιμεναρχείο Ιθάκης [jetpack-related-posts]
Comodo SSL