Το πιο ολοκληρωμένο περιοδικό για το ψάρεμα και το σκάφος!

Ιωάννης Πουλικάκος: Φτωχότερος ο χώρος της κατάδυσης με την απώλεια του

3 Μαρτίου, 2022

Ιωάννης Πουλικάκος: Φτωχότερος ο χώρος της κατάδυσης με την απώλεια του

Φτωχότερος ο χώρος της κατάδυσης με την απώλεια του κ. Ιωάννη Πουλικάκου, έναν από τους πρώτους Έλληνες κατασκευαστές προϊόντων υποβρύχιας αλιείας και κατάδυσης.

Ο ιδρυτής της εταιρείας Xifias Sub κος Ιωάννης Πουλικάκος έφυγε από τη ζωή την Παρασκευή 28 Ιανουαρίου 2022, σε ηλικία 80 ετών.

Ίδρυσε την εταιρεία Xifias Sub την δεκαετία του ΄70 και ήταν από τους πρώτους Έλληνες κατασκευαστές στο χώρο μας με μεγάλη δραστηριότητα στην υποβρύχια αλιεία και κατάδυση.

Με τον εξαιρετικό χαρακτήρα του, κέρδισε να γίνει ιδιαίτερα αγαπητός σε όλους τους συνεργάτες του, τόσο για την βοήθεια, όσο και για την άψογη αντιμετώπιση του απέναντι σε όλες τις Ελληνικές εταιρείες του χώρου μας.

Πολύ αξιόλογος άνθρωπος αλλά και σωστός επιχειρηματίας ως εργοδότης απέναντι σε όλο το προσωπικό που εργάστηκε και συνεχίζει να εργάζεται έως σήμερα στην εταιρεία.

Ήταν ένας πολύ σωστός οικογενειάρχης, με αρχές, πιστεύω, αξίες και ήθος.

Είχε πάντα στο πλευρό του την σύζυγο του κ. Ελένη, να τον υποστηρίζει από τα πρώτα δύσκολα για εκείνη την εποχή βήματα, έως και την τελευταία μέρα της ζωής του.

Η αγάπη του για την θάλασσα και τον υποβρύχιο κόσμο, τον ώθησε στην παραγωγή προϊόντων που με ζήλο και μεράκι, έμφαση στην ποιότητα των υλικών και στην καλή εμφάνιση τους, κατάφερε να ανάδειξη την εταιρεία σε μια από τις καλύτερες στην κατασκευή υποβρύχιου και καταδυτικού εξοπλισμού σε Ελλάδα, Ευρώπη και άλλες ηπείρους.

Με την τεχνογνωσία, την εμπειρία και την πολύπλευρη δημιουργικότητα του σχεδίασε και κατασκεύασε όλα τα καλούπια της εταιρείας για την παραγωγή των προϊόντων του στο υποβρύχιο ψάρεμα και την κατάδυση.

Άξιοι συνεχιστές της εταιρείας Xifias Sub, και του έργου του σήμερα, τα παιδιά του Πουλίκος και Ευφροσύνη.

Το μνημόσυνο, θα τελεστεί αυτή την Κυριακή 6 Μαρτίου στις 11.30 το πρωί, στο κοιμητήριο της Καλλιθέας.

[jetpack-related-posts]
Comodo SSL