Το πιο ολοκληρωμένο περιοδικό για το ψάρεμα και το σκάφος!

Καλαμάρι ψητό (παραδοσιακή συνταγή)

30 Ιουλίου, 2015

Καλαμάρι ψητό (παραδοσιακή συνταγή)

Καλαμάρι ψητό (παραδοσιακή συνταγή)

Για το καλαμάρι ψητό θα χρειαστούμε:

Υλικά
1 μεγάλο καλαμάρι
λάδι
λεμόνι
ρίγανη

kalamaria3a_sidagi1

Εκτέλεση
Αφαιρούμε από το καλαμάρι το κεφάλι, το εσωτερικό κόκαλο, τα εντόσθια, τα πτερύγια και την πέτσα έτσι ώστε το καλαμάρι να ασπρίσει και το ξεπλένουμε καλά. Τοποθετούμε το καλαμάρι μας στη σχάρα και περιμένουμε μέχρι να ροδοκοκκινίσει από τη μία πλευρά. Στη συνέχεια το γυρίζουμε και από την άλλη και αφού πάρει και από εκεί χρώμα το τοποθετούμε μέσα σε μια πιατέλα. Με ένα κοπτερό μαχαίρι το κόβουμε σε ροδέλες και το περιχύνουμε με το λάδι, το λεμόνι και τη ρίγανη που πιο πρώτα τα έχουμε ανακατέψει καλά ώστε να γίνουν ένα ομοιόμορφο μείγμα. Σερβίρεται και τρώγεται ζεστό.

kalamaria3b_sidagi1

Tags
Συνταγές Καλαμάρι ψητό
Comodo SSL