Το πιο ολοκληρωμένο περιοδικό για το ψάρεμα και το σκάφος!

Σοφία Κιούκη

Καλαμάρια με κοφτό μακαρονάκι

Καλαμάρια με κοφτό μακαρονάκι

Καλαμάρια με κοφτό μακαρονάκι

Για τη συνταγή για το καλαμαράκι με κοφτό μακαρονάκι θα χρειαστούμε:

Υλικά
Καλαμάρια
ντομάτα φρέσκια
ή κονσέρβα
2-3 κρεμμύδια
λάδι
αλάτι
πιπέρι
1/2 κιλό κοφτό μακαρονάκι

Εκτέλεση
Αφού καθαρίσουμε και πλύνουμε τα καλαμάρια μας τα κόβουμε σε μικρά κομμάτια. Τοποθετούμε σε μια κατσαρόλα το λάδι μας και το βάζουμε στη φωτιά. Κόβουμε τα κρεμμύδια μας σε μικρά κομματάκια και τα ρίχνουμε στο λάδι ανακατεύοντάς τα. Προσθέτουμε τα κομμένα καλαμάρια και στη συνέχεια τις τομάτες μας που έχουμε τεμαχίσει ή την κονσέρβα μας. Προσθέτουμε τρία περίπου ποτήρια νερό και αφήνουμε να βράσουν ανακατεύοντας σε τακτά διαστήματα.

kalamaria2a_sidagi1

Όταν διαπιστώσουμε ότι το καλαμάρι μας είναι βρασμένο, ρίχνουμε στην κατσαρόλα το κοφτό μακαρονάκι, λίγο αλάτι και πιπέρι αν επιθυμούμε και ανακατεύουμε.

kalamaria2b_sidagi1

Το σβήνουμε από τη φωτιά προτού το μακαρονάκι βράσει για τα καλά και το αφήνουμε για ένα πεντάλεπτο στην κλειστή κατσαρόλα αλλά όχι στη φωτιά. Στη συνέχεια ανακατεύουμε και σερβίρουμε στα πιάτα.

Tags
Συνταγές Καλαμάρια με Κοφτό Μακαρονάκι
Comodo SSL