Το πιο ολοκληρωμένο περιοδικό για το ψάρεμα και το σκάφος!

Με το καλάσνικοφ που βρέθηκε στα Λιμανάκια Βουλιαγμένης σκότωσαν τον Στεφανάκο

25 Φεβρουαρίου, 2018

Με το καλάσνικοφ που βρέθηκε στα Λιμανάκια Βουλιαγμένης σκότωσαν τον Στεφανάκο

Με το καλάσνικοφ που βρέθηκε στα Λιμανάκια Βουλιαγμένης σκότωσαν τον Στεφανάκο

Το διαβάσατε πρώτοι στο BoatFishing.gr, δύτες βρήκαν τυχαία καλάσνικοφ στον βυθό της Βουλιαγμένης, το οποίο δράστες της δολοφονίας του Στεφανάκου πέταξαν στη θάλασσα για να το ξεφορτωθούν.

Μετά από εργαστηριακή και βαλλιστική ανάλυση στα Εγκληματολογικά Εργαστήρια της ΕΛΑΣ, προέκυψε πως ήταν το καλάσνικοφ το οποίο χρησιμοποιήθηκε από τον εκτελεστή του Βασίλη Στεφανάκου στο καρτέρι θανάτου που είχε στήσει μαζί με συνεργό του έξω από το γραφείο του θύματος, στο Χαϊδάρι, το απόγευμα της Τετάρτης 17 Ιανουαρίου.

Το απίστευτο εύρημα βρέθηκε το Σάββατο 27 Ιανουαρίου στα Λιμανάκια Αττικής στη περιοχή Βουλιαγμένη, και συγκεκριμένα στο «πηγάδι», το σημείο που χρησιμοποιούν σχεδόν καθημερινά ελεύθεροι και αυτόνομοι δύτες για προπόνηση.

Ο δύτης, βρισκόταν εκεί μαζί με την παρέα του για να προπονηθεί στην ελεύθερη κατάδυση. Κολυμπώντας στην επιφάνεια, πρόσεξε στο βυθό κάτι που έμοιαζε με ψαροτούφεκο. Άλλωστε, επειδή το όπλο δεν είχε κοντάκι, η πρώτη σκέψη ήταν ότι μάλλον κάποιος υποβρύχιος κυνηγός έχασε το ψαροτούφεκό του. Πλησιάζοντας όμως στο βυθό έμεινε έκπληκτος όταν ανακάλυψε πως πρόκειται για κάτι πιο περίεργο! Το αυτόματο πυροβόλο ήταν ένα AK-47 ή όπως είναι αλλιώς γνωστό σαν Καλάσνικοφ. Η κατάσταση του όπλου έδειξε πως δεν ήταν πολλές μέρες στο βυθό της θάλασσας.

Όπως ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ αρμόδιος αξιωματικός σε ό,τι αφορά το όπλο, μέχρι στιγμής δεν προκύπτουν από την έρευνα αξιοποιήσιμα στοιχεία. Καθώς ήταν αρκετό διάστημα μέσα στο νερό. Από τη βαλλιστική εξέταση προέκυψε ότι το όπλο δεν έχει χρησιμοποιηθεί σε άλλη εγκληματική ενέργεια.  Η Ασφάλεια Αττικής που ασχολείται με την υπόθεση, έκανε έρευνα σε όλη τη διαδρομή από το Χαϊδάρι μέχρι τα Λιμανάκια της Βουλιαγμένης για την περίπτωση που υπάρχει υλικό από κάμερες, το οποίο ενδεχομένως να βοηθήσει στη διαλεύκανση της υπόθεσης. Αναζητείται ακόμα από την Αστυνομία και η κλεμμένη μοτοσικλέτα, την οποία χρησιμοποίησαν οι δράστες για τη διαφυγή τους. Σημειώνεται ότι οι αστυνομικοί θεωρούν βέβαιο ότι η δολοφονία Στεφανάκου ήταν συμβόλαιο θανάτου από επαγγελματίες εκτελεστές, με κίνητρο πιθανόν τις δραστηριότητες του 57χρονου μετά την αποφυλάκισή του ή ξεκαθάρισμα λογαριασμών.

Οι δράστες της επίθεσης το πέταξαν στη θάλασσα, στα Λιμανάκια της Βουλιαγμένης. Ταυτοποιήθηκε το όπλο που βρήκαν πριν από έναν μήνα δύτες . Από το όπλο, δεν προκύπτουν αξιοποιήσιμα στοιχεία, καθώς ήταν αρκετό διάστημα μέσα στο νερό

Το πολεμικό αυτόματο πυροβόλο καλάσνικοφ γάζωσε με 30 σφαίρες τον ηγέτη της «Greek Mafia» Βασίλη Στεφανάκο βρέθηκε τυχαία στον βυθό της θάλασσας. Το καρτέρι θανάτου το έστησαν οι εκτελεστές του Βασίλη Στεφανάκου, εκεί που ίσως ένιωθε πιο ασφαλής και σίγουρος σε σχέση με οπουδήποτε αλλού. Τόσο σίγουρος που δεν χρειαζόταν «συνοδούς» μέσα στο θωρακισμένο του αυτοκίνητο, μάρκας BMW. Ο Βασίλης Στεφανάκος βρισκόταν στην θέση του οδηγού στο Ι.Χ. του, στη συμβολή της Λ. Αθηνών 304 με την οδό Γεωργίου Παπανδρέου. Όταν ξαφνικά σταμάτησε σε κοντινή απόσταση μία λευκή μοτοσικλέτα στην οποία επέβαιναν δύο άτομα που φορούσαν κράνη.

Ο εκτελεστής έτρεξε προς το μέρος του την ώρα που επιβιβαζόταν σε αυτό. Άνοιξε την πόρτα του συνοδηγού καθώς γνώριζε ότι είχε θωράκισει το όχημα και τον γάζωσε με το καλάσνικοφ. Σωριάζοντάς τον νεκρό μέσα στο αυτοκίνητο του και αφού πρώτα άδειασε σε βάρος του κυριολεκτικά έναν γεμιστήρα. Στη συνέχεια, οι δράστες ανέπτυξαν ταχύτητα και κατάφεραν να εξαφανιστούν. Ενώ στην περιοχή επικράτησε πανδαιμόνιο με τα περιπολικά που συνεχώς έσπευδαν αλλά και τους περαστικούς που παρακολουθούσαν εμβρόντητοι όσα συνέβησαν.

Tags
Λιμανάκια Βουλιαγμένης Καλάσνικοφ [jetpack-related-posts]
Comodo SSL