Το πιο ολοκληρωμένο περιοδικό για το ψάρεμα και το σκάφος!

Μεγάλη απώλεια στο χώρο του ψαροτούφεκου, καλό ταξίδι Λευτέρη Spazar

Ιούλιος 24, 2016

Μεγάλη απώλεια στο χώρο του ψαροτούφεκου, καλό ταξίδι Λευτέρη Spazar

Ο γνωστός και πολύ αγαπητός στο χώρο των ψαροτουφεκάδων Spazar, δεν είναι πια μαζί μας. Ο Λευτέρης βρέθηκε χωρίς τις αισθήσεις του και ανασύρθηκε το απόγευμα του Σαββάτου από το ζευγάρι του από τη θαλάσσια περιοχή της Ερμιόνης «ανεβάζοντας» την μακάβρια λίστα των ατόμων που «έχασαν» τη ζωή τους με ψαροτούφεκο και αποδεικνύοντας ότι ακόμα και έμπειροι ψαροκυνηγοί με εκατοντάδες ώρες στη θάλασσα κινδυνεύουν το ίδιο και χρειάζεται τεράστια προσοχή.

Ο Λευτέρης ήταν 44 χρονών, ένας πολύ έμπειρος ψαροκυνηγός, παθιασμένος με το ψαροτούφεκο, γνωστός σαν Spazar σε όλη την Ελλάδα, μέσω των φόρουμ ψαροτούφεκου αλλά και το κανάλι του στο YouTube.

Το τελευταίο «αντίο» θα πουν συγγενείς και φίλοι στον Λευτέρη στην νεκρόσιμο ακολουθία την Δευτέρα 25/7 ώρα 18:00, στον Άγιο Δημήτριο, στο Αγγελόκαστρο Κορινθίας.

Σε μία από τις φωτογραφίες του παρέα με τις κόρες του, είχε γράψει ο Λευτέρης: "Κάποια στιγμή στην ζωή σου θέλεις να κοιτάξεις πίσω σου και να δεις κάτι που να αφήνεις και να νιώθεις ικανοποιημένος Εγώ νιώθω πλήρης πάντως.................... Οι κούκλες μου!!!".

Σε μία από τις φωτογραφίες του παρέα με τις κόρες του, είχε γράψει ο Λευτέρης: “Κάποια στιγμή στην ζωή σου θέλεις να κοιτάξεις πίσω σου και να δεις κάτι που να αφήνεις και να νιώθεις ικανοποιημένος. Εγώ νιώθω πλήρης πάντως… οι κούκλες μου!!!”. Ελπίζουμε να είναι ο τελευταίος ψαροκυνηγός που χωρίζεται τόσο άδικα από την οικογένειά του…

Τοβίντεο που ακολουθεί είναι ένα από τα ψαρέματά του που ανέβασε στις αρχές του χρόνου στο λογαριασμό του Spazar στο YouTube.

Με αφορμή την τραγική απώλεια του Λευτέρη υπενθυμίζουμε το 10ΛΟΓΟ των συμβουλών ασφαλείας για το υποβρύχιο ψάρεμα όπως δημοσιεύεται στην ιστοσελίδα Τρίτωνες Κατερίνης:

1. Μη ψαρεύεις σε περιοχές όπου υπάρχει κίνηση πλωτών μέσων.

2.Μη ψαρεύεις πριν περάσουν 3-4 ώρες από το φαγητό καθώς και όταν έχεις πιει οινοπνευματώδη ποτά.

3.Μη ψαρεύεις μόνος σου. Αν βρεθείς σε κίνδυνο δεν έχεις που να απευθυνθείς για βοήθεια.

4.Μη ψαρεύεις για χρονικό διάστημα που ξεπερνά τις δυνάμεις σου.

5.Ντύσου καλά. Η δραστηριότητα στο νερό επιφέρει γρήγορη απώλεια της θερμοκρασίας του σώματος και μπορεί να καταλήξει σε υποθερμία, αργή πνευματική αντίδραση κ.λπ. Γι’ αυτό αν ψαρεύεις επί μακρό χρονικό διάστημα πρέπει να ντύνεσαι με κατάλληλη στολή, γάντια, σκούφο και μποτάκια.

6.Γνωστοποίησε σε φιλικό σου πρόσωπο την περιοχή στην οποία θα ψαρέψεις καθώς και την πιθανή ώρα επιστροφής σου.

7.Επισκέψου το γιατρό σου. Η πιστή και ακριβής τήρηση των οδηγιών του κρίνεται απαραίτητη και επιβεβλημένη.

8.Αν αισθανθείς ρίγος ή ζαλάδα βγες αμέσως έξω από τη θάλασσα. Αν πάθεις κράμπα μη φοβηθείς. Χαλάρωσε το μέρος του σώματός σου που πιάστηκε και με αργές κινήσεις κολύμπησε προς την ακτή.

9.Να τηρείς πάντα τις ισχύουσες διατάξεις που ρυθμίζουν τον τόπο, το χρόνο και τον τρόπο άσκησης της αλιείας με ψαροτούφεκο. Προστατεύεις έτσι τη σωματική ακεραιότητα, τη δική σου και των άλλων, και αποφεύγεις τις διοικητικές κυρώσεις (πρόστιμο κ.λπ) που είναι αυστηρές.

10.Οι ερασιτέχνες υποβρύχιοι ψαράδες, όταν είναι σε κατάδυση, υποχρεούνται να φέρουν έναν επιπλέοντα σημαντήρα (σημαδούρα) πλαστικό, χρώματος κίτρινου, ο οποίος να φέρει μια σημαία κίτρινη με διαγώνια κόκκινη γραμμή, στην οποία να αναγράφονται τα ψηφία Υ.Δ (Υποβρύχια Δραστηριότητα), ο οποίος να είναι ορατός με κανονικές συνθήκες από απόσταση τριακοσίων (300) τουλάχιστον μέτρων. Εάν ο υποβρύχιος ψαράς συνοδεύεται από πλωτό μέσο, η σημαία αυτή πρέπει να είναι στερεωμένη σε εμφανές σημείο πάνω στο μέσο αυτό. Ο υποβρύχιος ψαράς πρέπει να κινείται σε μία ακτίνα πενήντα (50) μέτρων από το σημαντήρα ή το πλωτό μέσο (Άρθρο 3 παργ. 3 του π.δ.373/1985).


spazar-teleytaia-voutia

Tags
Νεκρός ψαροτουφεκάς
Comodo SSL