Το πιο ολοκληρωμένο περιοδικό για το ψάρεμα και το σκάφος!

Καλό ταξίδι στον βασιλιά του «heavy carouling» Βασίλη Ζούδιαρη

Σεπτέμβριος 3, 2020

Καλό ταξίδι στον βασιλιά του «heavy carouling» Βασίλη Ζούδιαρη

Η είδηση του πρόωρου ξαφνικού χαμού του Βασίλη Ζούδιαρη, ενός νέου ανθρώπου που λάτρευε το ψάρεμα, έπεσε σαν κεραυνός εν αιθρία στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης που ασχολούνται με την ερασιτεχνική αλιεία.

Από το μεσημέρι που έγινε γνωστή η απώλεια του Βασίλη πέφτουν «βροχή» τα συλλυπητήρια μηνύματα από δεκάδες προσωπικούς αλλά και διαδικτυακούς φίλους του.

Άλλωστε, όσοι τον γνώρισαν, μιλούν για ένα άτομο πάντα χαμογελαστό, εύθυμο, πρόθυμο να βοηθήσει μοιράζοντας απλόχερα και με ανιδιοτέλεια τις γνώσεις του.

Ψάρευε εντατικά με την τεχνική ψαρέματος heavy casting (από ακτή), στο οποίο μάλιστα προτιμούσε τη χρήση του καρουλιού αντί για καλάμι. Έτσι έγινε γνωστός σαν τον βασιλιά του «heavy carouling», όπως ο ίδιος έλεγε τη συγκεκριμένη μέθοδο ψαρέματος!

Το κανάλι του στο YOUTUBE: VASILIS_ZDS / “Γεια σε όλους, ονομάζομαι Βασίλης Ζούδιαρης και ασχολούμαι με το ψάρεμα με καρούλι, η αγαπημένη τεχνική του heavy casting με μια άλλη προσέγγιση εν ονόματι heavy carouling!!! Μια ονομασία δικής μου έμπνευσης”

Ακολουθεί απόσπασμα από τη συνέντευξη που είχε δώσει το 2019 στη σελίδα Heavy Casting Area:

“Όταν λέμε ” Πιάνουν τα χέρια του” εννοούμε τον Βασίλη Ζούδιαρη! Το «heavy carouling» το έχει φτάσει στα άκρα… θυμίζοντας μου άλλες εποχές μικρός στο λιμάνι της Κορίνθου… έχοντας πλέον ξεκάθαρο ρόλο στην εξέλιξη της τεχνικής μέσα από το παλιό πατροπαράδοτο τρόπο ψαρέματος με εισαγωγή μοντέρνων κατασκευών δεν έχει να ζηλέψει τίποτα από τα ακριβά σετ heavy casting!

Αντιθέτως με τα χέρια έχει την άμεση επαφή με τα θηρία που όποιος δεν το έχει ζήσει δεν θα μπορέσει να το καταλάβει ποτέ. Σίγουρα το heavy carouling θα είναι εδώ και θα εμπνεύσει πολλούς νέους στην τεχνική να την γνωρίσουν πριν κάνουν μεγάλη αγορά σε καλάμια και μηχανισμούς. Ο Βασίλης μας απάντησε στις ερωτήσεις δίνοντας πληροφορίες που κάποιος πρέπει να τις βάλει καλά στο μυαλό του.”

HCA: Πόσο καιρό κάνετε heavy casting;
Βασίλης: Δουλεύω αυτή την τεχνική 9 χρόνια πλέον, από το 2010!

HCA: Ποιο είναι το ιδανικό καλάμι για εσάς;
Βασίλης: Χαχαχαχα τι είναι αυτό;

HCA: Ποιος είναι ο ιδανικός Μηχανισμός;
Βασίλης: Καρούλι μόνο, ο καλύτερος μηχανισμός χαχαχα!

HCA: Διάμετρο σε μάνα και παράμμαλο;
Βασίλης: Η διάμετρος της μάνας που δουλεύω είναι 100αρα πετονιά και το παράμαλλο 0,75 νήμα μονό!!!

HCA: Νούμερο αγκιστριών;
Βασίλης: Αγκίστρια 4/0 για τα ψαράκια και 7/0 για τις σουπιές, βέβαια εξαρτάται και από το μέγεθος του δολώματος!

HCA: Το ψάρι που σας έχει σημαδέψει;
Βασίλης: Το ψάρι που με σημάδεψε είναι το πρώτο μου μαγιάτικο βάρος 12,5 κιλών, αξέχαστη εμπειρία καθώς δεν ήξερα τότε τι ψάρι μπορεί να έχει τόση δύναμη!

Tags
Heavy Casting Αίγιο Βασίλης Ζούδιαρης
Comodo SSL